Oblikovanje i kreativnost

Podržite kreativca u sebi i upoznajte se s alatima i tehnikama kojima se želite izraziti kroz obradu fotografije, izradu ilustracija, uređivanje video sadržaja, ...

HTML (XHTML/HTML5) - osnove

HTML je neophodan za razumijevanje prikaza elemenata na web stranici te za izradu kvalitetnih i optimiziranih web stranica. XHTML je standardizirana i striktnija verzija HTML-a koja se koristi za izradu boljeg i kvalitetnijeg sadržaja. Svaki web dizajner u nekoj fazi izrade web stranica treba izvršiti izmjene unutar samog koda, poput umetanja JavaScript-a i sl. Naročito je nužno poznavanje HTML i XHTML koda za one koji žele programirati web stranice koristeći ASP.NET ili PHP tehnologije.

CSS stilovi

Izrada kvalitetne web stranice jednostavno ne može biti odrađena bez upotrebe CSS stilova, bilo da se koriste kod izrade projekta pomoću tablica, a posebno pomoću DIV elemenata. Stoga je bitno znanje i primjena CSS-a radi konkurentnosti izrađenog web sitea, u vizualnom i funkcionalnom smislu. Internet je medij koji se iz godine u godinu širi i unaprijeđuje te je nužno biti u koraku s novim standardima i smjernicama. Jedna od osnovnih je i kvalitetno korištenje CSS-a.

Adobe Fireworks - obrada slike

Adobe Fireworks mnogi uspoređuju sa programom Adobe Photoshop. Iako su oba rasterska programa namijenjena obradi fotografija, Fireworks je više orijentiran pripremi slika za web stranice. Osim velikog broja alata za slikanje i iscrtavanje staza, Fireworks omogućava i jednostavnu optimizaciju slike. Mislite li se profesionalno baviti izradom web stranica ili iz hobija, Adobe Fireworks CS5 je Vaš nezaobilazan izbor, ne samo radi velikog broja mogućnosti već i odlične kompatibilnosti sa ostalim Adobe proizvodima (Dreamweaver, Flash).

Adobe Dreamweaver - izrada web stranica

Adobe Dreamweaver CS5 svojom popularnošću predstavlja standard vizualnih alata za izradu web stranica. Mnoštvom  naprednih funkcija, nezaobilazan je alat web dizajnera, kako kod profesionalaca tako i kod hobista. Dreamweaver je program koji može dati gotovo savršen vizualni identitet web stranicama, što ga u današnje vrijeme marketinške eksplozije i važnosti prisutnosti na internetu čini značajnim faktorom u njihovoj izradi.

SEO - Optimizacija za pretraživače

Koliko je važan prikaz dizajna i sadržaja na samoj web stranici još je važnija njezina promocija. Smisao je svakog projekta privući što veći broj posjeta i na taj način predstaviti uslugu koja se nudi. Većina krajnjih korisnika (surfera) koristi tražilice za dobivanje informacija o željenom pojmu ili području interesa. U tom slučaju važno je optimizirati stranicu za pretragu jer je glavni cilj da se stranica što lakše pronađe u mnoštvu stranica koje se nalaze na internetu.

Adobe Flash - izrada vektorskih animacija

Želite li na web stranici pridobiti dodatnu pažnju koristeći atraktivne animacije (banere), bez premca najbolji alat koji će vam pomoći u tome je Adobe Flash. Animacije izrađene u Flash–u su vektori i imaju prednost što su male veličine i visoke kvalitete te su neprikosnoveni standard u današnjem marketingu na Internetu.

Adobe Flash - Action Script

Sve je veći trend izrade potpuno multimedijalnih web stranica sa atraktivnim izbornicima, animacijama i interaktivnosti. Takve stranice su izrađene u Adobe Flashu korištenjem ActionScripta. ActionScript je skriptni jezik kojim u Flash ubacujemo interaktivnost, upravljamo animacijom, te koristimo široku lepezu drugih mogućnosti. S obzirom da danas ima sve više interaktivnog sadržaja na Internetu, poznavanje ActionScript-a je nezaobilazno za Web dizajnere koji prate trendove.

Adobe Photoshop - obrada fotografije

Adobe Photoshop kao industrijski standard rasterske grafike i sveprisutne obrade digitalne fotografije nikada nije bio jednostavniji i moćniji no u svojoj najnovijoj inačici. Ogroman broj alata i mogućnosti čine ga idealnim rješenjem za profesionalnu kao i za kućnu uporabu. Najpopularniji grafički softver današnjice svoju reputaciju zasniva na konstantnim poboljšanjima i raznolikosti primjene (tisak, web, video, rad sa 3D objektima). Došlo je pravo vrijeme da vi počnete stvarati rastersku grafiku umjesto da se divite onoj koju stvaraju drugi.

Adobe InDesign - stolno izdavaštvo

Adobe InDesign je program specijaliziran za obradu teksta i danas je neprikosnoveni vladar stolnog izdavaštva (DTP, Desktop Publishing). Idealno je rješenje za višestranični layout, naprednu manipulaciju tekstom, kao i njegovu integraciju sa umetnutim elementima rasterske i vektorske grafike. Verzija CS5 poboljšana je novim alatima i funkcijama tako da je sada rad sa tekstom i slikom još više usavršen.

Adobe Illustrator - izrada ilustracija i dizajn

Najmoćniji program namijenjen izradi vektorske grafike u CS5 verziji donosi novi skup intuitivnih poboljšanja, koje će korisniku olakšati crtanje pomoću krivulja i točaka. Illustrator je, kao što samo ime kaže, namijenjen izradi originalnih ilustracija, logotipa, preciznom tehničkom crtanju, kao i integraciji slike, vektorske grafike i teksta. Od pomoći može biti tehničkim crtačima, umjetnicima, arhitektima ili svima koji se žele baviti web i grafičkim dizajnom. Izaziva kreativnu ovisnost najvišeg stupnja.

Adobe CS - upravljanje paketom proizvoda

Adobe Creative Suite Design Premium nudi još neke proizvode koji su neophodni za rad Grafičkim dizajnerima. To su Acrobat i Bridge koji služe za preview i sinkronizaciju softverskog paketa, tj. za standardizaciju rada sa ostalim programima u paketu (Photoshop, Illustrator, InDesign).

Izrada vizualnog identiteta

Za konzistentnu vizualnu prezentaciju tvrtke, proizvoda ili događaja nužna je izrada vizualnog identiteta koji je opisan u knjizi standarda. Upravo grafički dizajneri korištenjem znanja softverskog alata, ali i marketinga imaju najveću odgovornost kako će u budućnosti tvrtka, proizvod ili događaj u javnosti biti percipirani.

Uvod u Web dizajn

World Wide Web (www ili skraćeno „web“) je ono je po čemu danas poznajemo i prepoznajemo Internet. Web se sastoji od stranica koje mogu sadržavati grafičke, tekstualne ili druge elemente kao što su animacija, video ili zvuk. Spomenute elemente kombiniramo kako bi napravili vizualni doživljaj koji će zainteresirati posjetitelja. Ovaj seminar će odgovoriti na pitanja kako se u svemu tome snaći i koja su osnovna pravila web dizajna.

jQuery

U web dizajnu je danas trend da su stranice dinamične i interaktivne što nije moguće postići samo korištenjem HTML-a. Korištenjem jQuery-a vašim stranicama ćete dati interaktivnost i dodatnu zanimljivost. Što je jQuery? jQuery je brza i sažeta knjižnica JavaScript funkcija koja pojednostavljuje izradu dinamičkih HTML stranica, te omogućuje vrlo jednostavno animiranje i upravljanje događajima. Zaključno, ovladavanje jQuery-em je neophodno u današnjem poslu web dizajna.

WordPress - administracija i korištenje CMS sustava

WordPress je web softver koji se koristi za stvaranje web stranica. Iako je prvi put objavljen u 2003, WordPress je postao jedan od najpopularnijih platforma za web izdavaštvo, te se danas koristi na više od 25 milijuna web stranica. Ono što mnogi ne znaju je da WordPress nije samo blogging alat, već je vrlo fleksibilan Content Managment System (CMS) koji omogućava izgradnju i upravljanje vaše web stranice koristeći samo web preglednik. Uz sve to WordPress je jako jednostavan za rad te je potpuno besplatan! WordPress je „Open Source“ projekt, što znači da ga stotine volontera diljem svijeta stalno razvija i poboljšava kod. Za WordPress postoje tisuće dodataka koji omogućuju stvaranje vlastite, prilagođene web stranice za gotovo sve namjene. Jedan indikativni citat Web dizajnera kaže: "Za sve web stranice koje sam izradio uvijek koristim WordPress zbog njegove jednostavnosti upravljanja sadržajem osim za web stranice koje su E-Commerce tipa (npr. prodajni portali)".

Prezi

Budući da su prezentacije vrlo bitan dio svakog poslovanja, bilo da se radi o prezentaciji za upravu, partnere, sponzore ili za edukaciju, kreirali smo seminar koji će Vas u kratko vrijeme izvrsno pripremiti za služenje ovim besplatnim, jednostavnim i vrhunskim alatom za izradu prezentacija.

  • Sve
  • Zagreb
  • Split
26 rujan 17:00h
Strani jezici

Španjolski jezik A1.1

PON. i SRI.

ZG
990 kn
26 rujan 20:00h
Strani jezici

Nizozemski A1.1

PON. i SRI.

ZG
990Kn
27 rujan 09:00h
Poslovni seminari

Brzo osposobljavanje za rad na računalu

Informatički tečaj

ST
900 kn
27 rujan 16:30h
Strani jezici

Engleski jezik B2.1

UTORAK

ZG
1330Kn
27 rujan 17:25h
Strani jezici

Engleski jezik A1.2

UTO. i ČET.

ST
27 rujan 19:00h
Strani jezici

Njemački jezik B1.2

UTO. i ČET.

ST
28 rujan 17:25h
Strani jezici

Ruski jezik A2.1

PON. I SRI.

ZG
28 rujan 20:35h
Strani jezici

Engleski jezik A2.2

PON. i SRI.

ST
28 rujan 20:35h
Strani jezici

Njemački jezik A1.2

SRI I PET

ST
29 rujan 17:25h
Strani jezici

Njemački jezik A2.2

UTO. i ČET.

ST
30 rujan 17:00h
Osobni razvoj

Power reading

PET., SUB. i NED.

ST
850 kn
04 listopad 16:40h
Specijalizirani seminari

AutoCAD 2D - crtanje u ravnini

PON. i ČET.

ST
povoljno
04 listopad 17:25h
Strani jezici

Croatian for foreigners

BEGINNER GROUP

Tuesday & Thursday

ST
UP TO 6 P.
04 listopad 18:30h
Strani jezici

Portugalski jezik A1.1

UTO. i PET.

ZG
990Kn
04 listopad 19:00h
Strani jezici

Švedski jezik B1.2

UTO. i ČET.

ZG
1330Kn
26 rujan 17:00h
Strani jezici

Španjolski jezik A1.1

PON. i SRI.

ZG
990 kn
26 rujan 20:00h
Strani jezici

Nizozemski A1.1

PON. i SRI.

ZG
990Kn
27 rujan 16:30h
Strani jezici

Engleski jezik B2.1

UTORAK

ZG
1330Kn
28 rujan 17:25h
Strani jezici

Ruski jezik A2.1

PON. I SRI.

ZG
04 listopad 18:30h
Strani jezici

Portugalski jezik A1.1

UTO. i PET.

ZG
990Kn
04 listopad 19:00h
Strani jezici

Švedski jezik B1.2

UTO. i ČET.

ZG
1330Kn
11 listopad 17:00h
Strani jezici

Švedski jezik A1.1

UTO. i ČET.

ZG
990Kn
20 listopad 20:30h
Strani jezici

Njemački jezik A1.1

UTO. i ČET.

ZG
990Kn
27 rujan 09:00h
Poslovni seminari

Brzo osposobljavanje za rad na računalu

Informatički tečaj

ST
900 kn
27 rujan 17:25h
Strani jezici

Engleski jezik A1.2

UTO. i ČET.

ST
27 rujan 19:00h
Strani jezici

Njemački jezik B1.2

UTO. i ČET.

ST
28 rujan 20:35h
Strani jezici

Engleski jezik A2.2

PON. i SRI.

ST
28 rujan 20:35h
Strani jezici

Njemački jezik A1.2

SRI I PET

ST
29 rujan 17:25h
Strani jezici

Njemački jezik A2.2

UTO. i ČET.

ST
30 rujan 17:00h
Osobni razvoj

Power reading

PET., SUB. i NED.

ST
850 kn
04 listopad 16:40h
Specijalizirani seminari

AutoCAD 2D - crtanje u ravnini

PON. i ČET.

ST
povoljno
04 listopad 17:25h
Strani jezici

Croatian for foreigners

BEGINNER GROUP

Tuesday & Thursday

ST
UP TO 6 P.
07 listopad 20:35h
Strani jezici

Francuski jezik A1.1

UTO I PET

ST
12 listopad 17:25h
Strani jezici

Ruski jezik A2.1

PON I SRI

ST
12 listopad 17:25h
Strani jezici

Portugalski jezik A1.1

PON. i SRI.

ST
12 listopad 19:00h
Strani jezici

Talijanski jezik A1.2

PON. i SRI.

ST
13 listopad 20:35h
Strani jezici

Francuski jezik B1.3

PON. i ČET.

ST
13 listopad 20:35h
Strani jezici

Ruski jezik A1.1

UTO. i ČET.

ST
Dodatne informacije