Instruktor pilatesa i joge

Po završetku programa dobit ćeš Uvjerenje o usavršavanja, propisano od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koje omogućuje upis zvanja u radnu knjižicu.

Zanimanje instruktora pilatesa i joge sve je traženije, a procjenjuje se kako više od 70% postojećih instruktora svih vrsta rekreacije u Hrvatskoj nema zakonske uvjete osposobljenosti za rad. Ovaj program osposobljavanja, verificiran od Ministarstva, sadržava sve potrebne teorijske i praktične cjeline koje su ti potrebne kako bi se stručno i formalno mogao krenuti baviti željenim zanimanjem! 

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Instruktor pilatesa i joge". Molim te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Instruktor pilatesa i joge". Molim te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Kompetencije koje polaznik stječe

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa

Polaznik će:

 1. Prepoznati i razlikovati oblik i građu ljudskoga tijela, osnovne funkcije različitih organskih sustava, osobito lokomotornog sustava.
 2. Razlikovati temeljna teorijska i praktična znanja iz područja kineziologije.
 3. Navesti i opisati osnovne zakonitosti ljudskog kretanja i opće zakonitosti upravljanja procesom vježbanja te posljedice koje ti procesi imaju na ljudski organizam.
 4. Navesti i opisati osnovne principe vježbanja pilatesa i joge kroz definiciju, povijest, filozofiju, osnovne vrste, ciljeve te strukturu sata.
 5. Komunicirati na primjeren način i primijeniti pravila dobre i uspješne komunikacije prilikom provođenja vježbi za podučavanje vježbi joge i pilatesa.
 6. Prepoznati rizike i opasnosti te primijeniti mjere zaštite na radu i pravila pružanja prve pomoći.
 7. Demonstrirati podučavanje vježbi pilatesa uz uporabu osnovnih metodičkih principa podučavanja pilatesa: demonstracija, verbalizacija, vizualizacija, progresija.
 8. Demonstrirati podučavanje vježbi joge uz uporabu osnovnih metodičkih principa podučavanja joge: demonstracija, asistencija i namještanje, upute za disanje, usmjeravanje pozornosti.

Uvjeti upisa

U program osposobljavanja za instruktora pilatesa i joge mogu se upisati osobe koje imaju:

 • završenu srednju školu
 • navršenih 18 godina života
 • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova instruktora pilatesa i joge

Nastavne cjeline

 • Osnove funkcionalne anatomije i fiziologije vježbanja
 • Osnovni principi vježbanja pilatesa i joge
 • Osnove kineziologije
 • Osnovne komunikacijske vještine
 • Metodika podučavanja pilatesa i joge
 • Zaštita na radu i prva pomoć
 • Praktična nastava

Trajanje programa i način izvođenja nastave

Program osposobljavanja traje deset mjeseci i može se realizirati redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom.

Program osposobljavanja od ukupno 300 sati realizira se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa izvodi se u učionici ustanove, a vježbe  i praktična nastava provode se u fitnes centrima, klubovima sportske rekreacije ili pilates i joga studijima pod nadzorom mentora.