Održana prva radionica projekta Poticanje razvoja zadružnog poduzetništva među braniteljskom populacijom

14. 7. 2017.

11. srpnja 2017. u 10 sati u prostorijama Arcotel Allegra hotela u Zagrebu održana je prva radionica projekta Poticanje razvoja zadružnog poduzetništva među braniteljskom populacijom. Radionici je nazočilo 40 članova zadruga s područja grada Zagreba. 

11. srpnja 2017. u 10 sati u prostorijama Arcotel Allegra hotela u Zagrebu održana je prva radionica projekta Poticanje razvoja zadružnog poduzetništva među braniteljskom populacijom. Radionici je nazočilo 40 članova zadruga s područja grada Zagreba. 

Radionica je jedan od elemenata projekta čiji je cilj unaprijediti upravljačke, poduzetničke i poslovne kompetencije zaposlenika i nezaposlenih članova braniteljskih i drugih zadruga, potaknuti razvoj novih zadružnih poduzeća među nezaposlenom braniteljskom populacijom, te kroz poslovnu mrežu zadruga stvoriti mogućnosti za širenje i razvoj njihova poslovanja.

U prvom dijelu radionice voditelj projekta Mihovil Šušnić polaznicima je detaljno predstavio projekt: njegove ciljeve, sudionike kao i elemente provedbe. Drugi dio radionice bio je rezerviran za provedbu selekcijskog upitnika na temelju kojeg će se odabrati 10 - 15 braniteljskih zadruga čiji će zaposlenici ili nezaposleni članovi biti uključeni u program jačanja kompetencija. Selekcija braniteljskih zadruga i analiza razine poduzetničkih znanja te upravljačkih i poslovnih vještina zaposlenika i nezaposlenih članova odabranih zadruga preduvjet je za razvoj specijaliziranog programa izobrazbe za jačanje upravljačkih i poslovnih kapaciteta zadruga.

Radionica je završena uz pauzu za kavu i okrjepu gdje su polaznici razmjenjivali iskustva i ideje vezane uz organizaciju rada zadruga.

Podsjećamo da je nositelj projekta i korisnik bespovratnih sredstava Braniteljska zadruga Danica Zagreb koja projekt provodi u partnerstvu s Edukacijskim centrom - Ustanovom za obrazovanje odraslih i tvrtkom CatapultConsulting d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 425.237,78 kn, a iznos EU potpore iznosi 100%.

Dodatne informacije o projektu dostupne su putem sljedećih kontakata:

Braniteljska zadruga Danica Zagreb

Mihovil Šušnić, Voditelj projekta

00 385 99 35 50 711