Predstavljen projekt Poticanje razvoja zadružnog poduzetništva među braniteljskom populacijom

22. 6. 2017.

20. lipnja 2017.  u prostorijama Edukacijskog centra - Ustanove za obrazovanje odraslih javno je predstavljen početak provedbe projekta Poticanje razvoja zadružnog poduzetništva među braniteljskom populacijom. Edukacijski centar - Ustanova za obrazovanje odraslih partner je na ovom projektu financiranom sredstvima EU-a.

Dana 20. 6.2017.  s početkom u 10:00 sati u prostorijama Edukacijskog centra - Ustanove za obrazovanje odraslih javno je predstavljen početak provedbe projekta Poticanje razvoja zadružnog poduzetništva među braniteljskom populacijom.

Cilj je projekta unaprijediti upravljačke, poduzetničke i poslovne kompetencije zaposlenika i nezaposlenih članova braniteljskih i drugih zadruga, potaknuti razvoj novih zadružnih poduzeća među nezaposlenom braniteljskom populacijom te kroz poslovnu mrežu zadruga stvoriti mogućnosti za širenje i razvoj njihova poslovanja.

Kroz specijalizirani program jačanja upravljačkih i poduzetničkih kompetencija najmanje 20 zaposlenika iz 10 do 15 braniteljskih i drugih zadruga s područja grada Zagreba unaprijedit će svoje kompetencije u području poslovnog planiranja; računovodstva i financija; marketinga i prodaje; financiranja poduzetničkih projekata EU sredstvima, kreditima i drugim izvorima financiranja; internacionalizacije poslovanja te poslovnog komuniciranja i pregovaranja.

Projekt će razviti i provesti specijalizirani i prilagođeni program edukacije „Osnove zadružnog poduzetništva“ u okviru kojeg će 60 nezaposlenih hrvatskih branitelja i drugih nezaposlenih građana s područja grada Zagreba, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije steći nova znanja potrebna za pokretanje vlastitog poslovanja u obliku zadružnog poduzetništva.

Uz programe edukacije i informiranja kroz projekt će se uspostaviti i  poslovna mreža zadruga kao platforma za poslovnu suradnju braniteljskih, ali i ostalih zadružnih poduzetnika, za pružanje podrške članovima u razvoju njihova poslovanja, povezivanje s potencijalnim poslovnim partnerima u zemlji i inozemstvu te razvoj i pripremu zajedničkih projekata.

Nositelj projekta i korisnik bespovratnih sredstava je Braniteljska zadruga Danica Zagreb koja projekt provodi u partnerstvu s Edukacijskim centrom - Ustanovom za obrazovanje odraslih i tvrtkom Catapult Consulting d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 425.237,78 kn, a iznos EU potpore iznosi 100%.

  

Dodatne informacije o projektu dostupne su preko sljedećih kontakata:

Braniteljska zadruga Danica Zagreb

Mihovil Šušnić, Voditelj projekta

00 385 99 35 50 711

miha.susnic@gmail.com