Osnivanje i poslovanje udruga

Ova edukacija pokriva temeljne pojmove vezane uz administraciju i poslovno upravljanje udrugama.

Sukladno zakonskim promjenama koje su se dogodile zadnje dvije godine vezane uz poslovanje udruga, ova edukacija informira i priprema polaznike na profesionalno upravljanje njihovim organizacijama. Polaznici će se upoznati s kompletnim procesom upravljanja udruge, od administracije, financijskog upravljanja i izvještavanja, sve do menadžmenta volontera i ljudskih resursa udruge, kao i s alatima koji im mogu uvelike olakšati proces donošenja odluka i pokazati analizu trenutnog stanja organizacije.

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Osnivanje i poslovanje udruga ". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Osnivanje i poslovanje udruga ". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Kreni online

Sve tečajeve iz naše ponude možeš pohađati online za strukturirano i organizirano učenje iz udobnosti vlastitog doma. Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja.

Ciljevi i krajnji korisnici:

Cilj je osposobiti polaznike za samostalno vođenje i kontroliranje rada udruge te upoznavanje sa Zakonom o udrugama i Zakonom o volontiranju.

Edukacija je namijenjena pojedincima, članovima organizacija i/ili zaposlenicima u udrugama te svima onima koji razmišljaju o osnivanju udruge.

Edukacijom će polaznici:
1. Naučiti osnovne pojmove vezane uz poslovanje udrugama
2. Upoznati se s potrebnim administrativnim evidencijama
3. Naučiti i primijeniti zakonske regulative koje se odnose na poslovanje udruga
4. Razumjeti organizacijsku strukturu udruge
5. Upoznati se s osnovnim pojmovima vezanim uz računovodstvo i financijskim upravljanjem udrugama
6. Naučiti primjenjivati proces financijskog planiranja
7. Upoznati se s pojmom menadžmenta ljudskih resursa kao i menadžmenta volontera

Edukativni moduli

MODUL 1.OSNIVANJE UDRUGE I TIJELA UPRAVLJANJA UDRUGE
Proces osnivanja udruge, organizacijska struktura udruge, tijela udruge i njihova prava i obveze.

MODUL 2. ADMINISTRATIVNO UPRAVLJANJE UDRUGOM
Obvezne evidencije sukladno Zakonu o udrugama, Zakonom o volontiranju kao i obveznim evidencijama vezanim uz računovodstvo udruga.

MODUL 3. OPERATIVNO UPRAVLJANJE I MENADŽMENT VOLONTERA
Upravljanje ljudskim resursima, volonteri, radno angažiranje vanjskih suradnika, obveze udruge kao poslodavaca.

MODUL 4.RAČUNOVODSTVO UDRUGA
Razlike između jednostavnog i dvojnog knjigovodstva i upoznavanje s osnovnom knjigovodstvenom dokumentacijom.

MODUL 5. FINANCIJSKO UPRAVLJANJE UDRUGOM
Izvori financiranja, gospodarske djelatnosti, udruge kao porezni obveznici, financijski plan, financijsko izvještavanje.

Prednosti poslovnih edukacija u EdukaCentru

Prilagođeni tečajevi. Tečajevi su prilagođeni trenutnim kompetencijama polaznika stoga možeš biti siguran da nećeš gubiti vrijeme na materijale koji nisu prilagođeni tvom predznanju i mogućnostima.

Grupna nastava. Svoje nove poslovne vještine možeš učiti na grupnoj nastavi gdje odmah imaš priliku koristiti naučeno u komunikaciji s drugim polaznicima. Takav pristup edukaciji pomoći će ti sagledati problematiku iz različitih perspektiva i olakšati put do kreativnih rješenja.

Individualna nastava. Osim grupne, Edukacentar nudi i mogućnost individualne nastave što dodatno ubrzava tvoj dolazak do cilja. Dok pohađaš individualnu nastavu nisi ograničen brojem sati ili razinom znanje ostatka grupe te potpuno možeš prilagoditi termine svojim obvezama.

Nastava na lokaciji ili online. Osim nastave u suvremenim učionicama na našoj lokaciji, postoji i mogućnost organiziranja nastave na lokaciji koja tebi više odgovara. Uz to, organiziramo i online edukacije za strukturirano i organizirano učenje iz udobnosti vlastitog doma.

Stjecanje novog zvanja. Po završetku određenih programa dobit ćeš certifikat od EdukaCentra koji omogućuje upis zvanja u radnu knjižicu.

Probni sat. Ako i dalje nisi siguran jesu poslovne u Edukacentru primjerene za tebe ili tvoje zaposlenike, postoji i mogućnost dogovaranja probnog sata tijekom kojeg se možeš osobno uvjeriti u sve nabrojane prednosti.