Program obrazovanja za europsku teritorijalnu suradnju

Osnovna svrha programa obrazovanja je stjecanje praktičnih znanja zasnovanih na prijenosu iskustva u upravljanju projektima i pisanju projektnih aplikacija.  

Edukacija namijenjena zaposlenicima razvojnih agencija kako bi se kvalitetno pripremili i usmjerili na strateško planiranje u skladu s programima sufinanciranja. Program je usmjeren kako bi se naučila izraditi kvalitetna prijava za sve vrste javnih tendera, a razvojne agencije dobivaju "mapu" (roadmap) razvojnog pravca koji nudi mogućnosti za dugoročni uspjeh. Kroz edukaciju, razvojne agencije će dobiti niz ideja i konkretnih primjera koji će im omogućiti prijave za odgovarajuće tendere.

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Program obrazovanja za europsku teritorijalnu suradnju". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Program obrazovanja za europsku teritorijalnu suradnju". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Trajanje programa

Edukacijski program sastoji se od dva modula koji se provode svaki kroz dva dana edukacije.

Modul A - 2 dana

BIG PICTURE FOR ROADMAP

Modul B - 2 dana

PRAKTIČNI DIO

 

Program edukacije

Modul A 

BIG PICTURE FOR ROADMAP

Kroz prvi modul prolazi se planiranje regionalnog razvoja prema razvojnim politikama Europske Unije - kako organizirati razvojnu agenciju koja će biti spremna u svakom trenutku prijavljivati se na javne natječaje za sufinanciranje od strane EU. 

1. KORAK: Pregled potencijalnog razvoja

Stručno i menadžersko osoblje dobit će pregled potencijalnih razvojnih fondova te "širu sliku" razvojnih resursa kako bi se olakšalo daljnje planiranje razvoja. 

2. Korak: priprema projekta na fondove

Svaki javni natječaj ima svoja pravila, svrhu i ciljeve te svaki projekt mora biti visoke kvalitete kako bi zadovoljio uvjete sufinanciranja, što se postiže dobrim poznavanjem programa, pristupom evaluacije projekta te logikom intervencije projekta. Kroz ovaj korak, stručno osoblje će dobiti znanje o tome što je potrebno za dobar projekt, kako bi se operativna implementacija zahtjeva za sufinanciranje organizirala u smjeru uspješne primjene projekta.

Modul B 

Koristeći stečena znanja, razvijaju se ideje i projekti prema potrebama regije, revidiraju postojeći projekti te razmatraju potencijali. Modul se održava u skladu s razvojnim politikama i logikom projekta te se izrađuje akcijski plan i pripremaju konkretni projektni prijedlozi.

PRAKTIČNI DIO

3. Korak: Priprema akcijskog plana

Analiza postojeće situacije u području strateškog planiranja u lokalnom okruženju i analiza postojećih i potencijalnih projekata i regionalnih potreba. 

4. Korak: Priprema konkretnih projekata

Priprema konkretnih projekata prema listi ideja i postojećih fondova, programa, interesa stranih investitora. 

Prednosti poslovnih edukacija u EdukaCentru

Prilagođeni tečajevi. Tečajevi su prilagođeni trenutnim kompetencijama polaznika stoga možeš biti siguran da nećeš gubiti vrijeme na materijale koji nisu prilagođeni tvom predznanju i mogućnostima.

Grupna nastava. Svoje nove poslovne vještine možeš učiti na grupnoj nastavi gdje odmah imaš priliku koristiti naučeno u komunikaciji s drugim polaznicima. Takav pristup edukaciji pomoći će ti sagledati problematiku iz različitih perspektiva i olakšati put do kreativnih rješenja.

Individualna nastava. Osim grupne, Edukacentar nudi i mogućnost individualne nastave što dodatno ubrzava tvoj dolazak do cilja. Dok pohađaš individualnu nastavu nisi ograničen brojem sati ili razinom znanje ostatka grupe te potpuno možeš prilagoditi termine svojim obvezama.

Nastava na lokaciji ili online. Osim nastave u suvremenim učionicama na našoj lokaciji, postoji i mogućnost organiziranja nastave na lokaciji koja tebi više odgovara. Uz to, organiziramo i online edukacije za strukturirano i organizirano učenje iz udobnosti vlastitog doma.

Stjecanje novog zvanja. Po završetku određenih programa dobit ćeš Uvjerenje o osposobljavanju/usavršavanju propisano od Ministarstva znanosti i obrazovanja koje omogućuje upis zvanja u radnu knjižicu.

Probni sat. Ako i dalje nisi siguran jesu poslovne u Edukacentru primjerene za tebe ili tvoje zaposlenike, postoji i mogućnost dogovaranja probnog sata tijekom kojeg se možeš osobno uvjeriti u sve nabrojane prednosti.