Samozapošljavanje

Pojam samozapošljavanja označava početak profesionalnog obavljanja određene djelatnosti kroz registraciju nekog od dostupnih modela poslovanja na tržištu. Pri tome je od ključne važnosti upoznati se s dostupnim oblicima obavljanja djelatnosti, njihovim osnovnim obilježjima, troškovima poslovanja i drugim faktorima koji utječu na pravilno donošenje najboljih odluka za pokretanje vlastitog poslovanja.

Edukacija je namijenjena svim zaposlenim i nezaposlenim osobama koje su u procesu pripremanja i pokretanja privatnog poslovanja, neovisno o stupnju pripremljenosti poslovne ideje za realizaciju. Kroz edukaciju pružaju se sve potrebne informacije o oblicima poduzetništva i dostupnim modelima financiranja, kao i mogućnostima korištenja bespovratnih financijskih potpora za samozapošljavanje nezaposlenim osobama. 

Kroz jednodnevnu edukaciju proći će se sve potrebne informacije kroz predavanja, ali i kroz individualni rad, iskustveno učenje i vježbe približiti korisnike njihovom cilju - pokretanju vlastitog posla. 

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Samozapošljavanje". Molim te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Samozapošljavanje". Molim te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Ciljevi seminara

Cilj seminara je upoznati polaznike s najčešćim dostupnim oblicima profesionalnog obavljanja djelatnosti i obilježjima svakog od njih. Kroz edukaciju, pružaju se informacije o načinima i uvjetima za obavljanje djelatnosti, troškovima bavljenja djelatnošću i mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava. 

Poseban naglasak stavljen je na potporu za samozapošljavanje kao prvu bespovratnu financijsku potporu koja je na raspolaganju nezaposlenim osobama koje kreću u privatne poduzetničke vode, pri čemu polaznici dobivaju detaljne informacije o potpori, obrascima i ostaloj potrebnoj dokumentaciji, načinu prijave, te druge korisne informacije koje su ključne prilikom uspješnog apliciranja za dobivanje sredstava. 

Program seminara

Kroz seminar o samozapošljavanju, s polaznicima se prolaze tri ključna područja:

1. osnovna obilježja obrta, trgovačkih društava (d.o.o. i j.d.o.o.), obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i samostalne djelatnosti kao najčešći oblici za obavljanje određenog posla;

2. za svaki od oblika za obavljanje određenog posla polaznicima se pruža uvid u postupak osnivanja, odabir djelatnosti, obveze u poslovanju, troškove registracije, poreza i doprinosa;

3. osvrt na dostupne modele financiranja kroz prijave na natječaje za ostvarivanje bespovratnih i povratnih izvora financiranja. 

O predavaču

Predavač je diplomirani je pravnik s višegodišnjim iskustvom u radu s nezaposlenim osobama. Kroz svoj rad, poseban naglasak stavlja na rad s osobama koje kreću u proces samozapošljavanja te je pri tome radio kao suradnik, savjetnik, voditelj projekata, član različitih povjerenstava i suradnik na EU projektima i stekao iskustvo u radu s više tisuća nezaposlenih osoba koje su ulazile u proces samozapošljavanja i svjedočio razvoju njihovih poduzetničkih priča. 

Također i značajan dio radnog iskustva stekao je kao savjetnik u provedi i korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja na poslovima suradnika, savjetnika i voditelja projekata samozapošljavanja.

Kao predavač, sudjelovao je u preko sto edukativnih radionica namijenjenih nezaposlenim osoba i poduzetnicima početnicima.

Od 2018. godine i sam je privatni poduzetnik.