Samozapošljavanje

Pojam samozapošljavanja označava početak profesionalnog obavljanja određene djelatnosti kroz registraciju nekog od dostupnih modela poslovanja na tržištu. Pri tome je od ključne važnosti upoznati se s dostupnim oblicima obavljanja djelatnosti, njihovim osnovnim obilježjima, troškovima poslovanja i drugim faktorima koji utječu na pravilno donošenje najboljih odluka za pokretanje vlastitog poslovanja.

Edukacija je namijenjena svim zaposlenim i nezaposlenim osobama koje su u procesu pripremanja i pokretanja privatnog poslovanja, neovisno o stupnju pripremljenosti poslovne ideje za realizaciju. Kroz edukaciju pružaju se sve potrebne informacije o oblicima poduzetništva i dostupnim modelima financiranja, kao i mogućnostima korištenja bespovratnih financijskih potpora za samozapošljavanje nezaposlenim osobama. 

Kroz jednodnevnu edukaciju proći će se sve potrebne informacije kroz predavanja, ali i kroz individualni rad, iskustveno učenje i vježbe približiti korisnike njihovom cilju - pokretanju vlastitog posla. 

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Samozapošljavanje". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Samozapošljavanje". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Ciljevi seminara

Cilj seminara je upoznati polaznike s najčešćim dostupnim oblicima profesionalnog obavljanja djelatnosti i obilježjima svakog od njih. Kroz edukaciju, pružaju se informacije o načinima i uvjetima za obavljanje djelatnosti, troškovima bavljenja djelatnošću i mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava. 

Poseban naglasak stavljen je na potporu za samozapošljavanje kao prvu bespovratnu financijsku potporu koja je na raspolaganju nezaposlenim osobama koje kreću u privatne poduzetničke vode, pri čemu polaznici dobivaju detaljne informacije o potpori, obrascima i ostaloj potrebnoj dokumentaciji, načinu prijave, te druge korisne informacije koje su ključne prilikom uspješnog apliciranja za dobivanje sredstava. 

Program seminara

Kroz seminar o samozapošljavanju, s polaznicima se prolaze tri ključna područja:

1. osnovna obilježja obrta, trgovačkih društava (d.o.o. i j.d.o.o.), obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i samostalne djelatnosti kao najčešći oblici za obavljanje određenog posla;

2. za svaki od oblika za obavljanje određenog posla polaznicima se pruža uvid u postupak osnivanja, odabir djelatnosti, obveze u poslovanju, troškove registracije, poreza i doprinosa;

3. osvrt na dostupne modele financiranja kroz prijave na natječaje za ostvarivanje bespovratnih i povratnih izvora financiranja. 

O predavaču

Predavač je diplomirani je pravnik s višegodišnjim iskustvom u radu s nezaposlenim osobama. Kroz svoj rad, poseban naglasak stavlja na rad s osobama koje kreću u proces samozapošljavanja te je pri tome radio kao suradnik, savjetnik, voditelj projekata, član različitih povjerenstava i suradnik na EU projektima i stekao iskustvo u radu s više tisuća nezaposlenih osoba koje su ulazile u proces samozapošljavanja i svjedočio razvoju njihovih poduzetničkih priča. 

Također i značajan dio radnog iskustva stekao je kao savjetnik u provedi i korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja na poslovima suradnika, savjetnika i voditelja projekata samozapošljavanja.

Kao predavač, sudjelovao je u preko sto edukativnih radionica namijenjenih nezaposlenim osoba i poduzetnicima početnicima.

Od 2018. godine i sam je privatni poduzetnik.

Prednosti poslovnih edukacija u EdukaCentru

Prilagođeni tečajevi. Tečajevi su prilagođeni trenutnim kompetencijama polaznika stoga možeš biti siguran da nećeš gubiti vrijeme na materijale koji nisu prilagođeni tvom predznanju i mogućnostima.

Grupna nastava. Svoje nove poslovne vještine možeš učiti na grupnoj nastavi gdje odmah imaš priliku koristiti naučeno u komunikaciji s drugim polaznicima. Takav pristup edukaciji pomoći će ti sagledati problematiku iz različitih perspektiva i olakšati put do kreativnih rješenja.

Individualna nastava. Osim grupne, Edukacentar nudi i mogućnost individualne nastave što dodatno ubrzava tvoj dolazak do cilja. Dok pohađaš individualnu nastavu nisi ograničen brojem sati ili razinom znanje ostatka grupe te potpuno možeš prilagoditi termine svojim obvezama.

Nastava na lokaciji ili online. Osim nastave u suvremenim učionicama na našoj lokaciji, postoji i mogućnost organiziranja nastave na lokaciji koja tebi više odgovara. Uz to, organiziramo i online edukacije za strukturirano i organizirano učenje iz udobnosti vlastitog doma.

Stjecanje novog zvanja. Po završetku određenih programa dobit ćeš Uvjerenje o osposobljavanju/usavršavanju propisano od Ministarstva znanosti i obrazovanja koje omogućuje upis zvanja u radnu knjižicu.

Probni sat. Ako i dalje nisi siguran jesu poslovne u Edukacentru primjerene za tebe ili tvoje zaposlenike, postoji i mogućnost dogovaranja probnog sata tijekom kojeg se možeš osobno uvjeriti u sve nabrojane prednosti.