Inspirativni citati za produktivniji radni dan

28. 4. 2020.

eduka centar

Ponekad nam je potrebno sasvim malo za jačanje raspoloženja i pokretanje radnog dana, a vama danas možda baš ovo pomogne.

Oraspoložite si dan ili tjedan, potaknite inspiraciju, vratite elan i energiju ovim nadahnjujućim i poticajnim citatima nekih od najvećih svjetskih mislioca, znanstvenika, izumitelja… 

'Sreća je stvar stava. Hoćemo li biti jadni i nesretni ili sretni i snažni, količina posla je jednaka.' – Carlos Castaneda, bio je američki spisatelj koji se učio šamanizmu.

'Vaš posao ispunit će velik dio vašeg života, a jedini način da budete istinski zadovoljni je raditi nešto u što vjerujete da je dobro. I jedini način na koji možete dobro raditi je voljeti ono što radite.' – Steve Jobs, bio je američki izumitelj, dizajner i poduzetnik.

'Većina ljudi propusti priliku jer je obučena u radno odijelo i izgleda kao posao.' – Thomas Edison, bio je jedan od najvećih američkih izumitelja.

'Oni koji misle da se ne može učiniti ne bi smjela ometati one koji to već čine.' – kineska poslovica.

'Nisi svoj životopis, ti si svoje djelo.' – Seth Godin, američki spisatelj i govornik.

'Ako radite samo radi novca, nikada neće uspjeti, ali ako volite ono što radite i kupca uvijek stavljate na prvo mjesto, uspjeh vam je zagarantiran.' – Ray Kroc, bio je američki fast food tajkun koji je otkupio Mc'Donalds.

'Profesionalac je osoba koja može odraditi najbolji posao i onda kada se uopće tako ne osjeća.' – Alistair Cook, bio je američki novinar i komentator.

'Ne opstaje i ne preživljava najjača vrsta, niti najinteligentnija, već ona koja se najbolje prilagođava promjeni.' – Charles Darwin, bio je engleski znanstvenik, otac teorije evolucije.

'Nemoj reći da nemaš dovoljno vremena. Imaš jednak broj sati u danu koje su imali Helen Keller, Pasteur, Michelangelo, Majka Teresa, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson i Albert Einstein.' - H. Jackson Brown Jr., bio je američki spisatelj.

'Čovjek nikada ne bi trebao zanemariti svoju obitelj zbog posla.' – Walt Disney, bio je američki pisac i producent.