EdukaZona

Novi trendovi u učenju - kako razvijati kreativnost?

11. 7. 2019.

U današnjem radnom kontekstu sve se više prepoznaje potreba za prilagodljivošću – sposobnosti da učimo nove stvari, da nalazimo nova rješenja, da se ne bojimo razmišljati izvan okvira. 

Kako misliti izvan okvira?

19. 6. 2019.

Ovo je tekst o kreativnosti. Prije nego ga počnete čitati, pokušajte riješiti dvije mozgalice.

Kako motivirati dijete na učenje

5. 6. 2019.

 Mnogi roditelji se pitaju, pogotovo u doba puberteta, kako potaknuti dijete na učenje. U razgovoru s djecom ponekad im pokušavaju objasniti važnost znanja i obrazovanja, razmišljanja o budućnosti. U pravilu, za osnovnoškolce do sedmog razreda ovakvo motiviranje ne djeluje jer djeca do te dobi naprosto ne mogu ili još nisu navikla razmišljati o budućnosti kao odrasli. 

Najučinkovitija marketinška metoda na svijetu

28. 5. 2019.

Svi žele zadovoljne korisnike i kupce, ali malo tko se pita što njima uistinu treba i kad im treba. Inbound marketing donosi promjenu pristupa u oglašavanju koja drastično mijenja prirodu odnosa kompanije i korisnika, na obostranu korist.

Kako napraviti vlastiti predložak kalendara - Microsoft Excel

14. 5. 2019.

Kalendar? A što će mi kalendar, ima kalendara posvuda! Istina, ali ako želiš napraviti jedinstveni kalendar točno po svom ukusu koji će ti pomoći u ostvarenju osobnih ciljeva i svakodnevnih zadataka – čitaj dalje!

Sve što trebate znati za uspješno učenje stranog jezika!

2. 5. 2019.

Zbog kojeg god razloga da ste motivirani na učenje stranog jezika, korisno je saznati više o najboljim praksama učenja iz „pera” iskusnih višejezičnih govornika. 

Pet najvećih mitova o učenju - i što umjesto njih?

24. 4. 2019.

Ako si učenik, student ili nastavnik, sigurno ponekad čitaš članke sa savjetima o učenju i podučavanju. U nekima možeš pronaći vrijedne informacije o tome kako se koncentrirati, kako planirati učenje ili koje metode učenja najbolje "pale" u određenim situacijama. Druge je ipak bolje ne slušati. Tema ovog teksta su upravo savjeti o učenju, no oni koji baš "ne drže vodu". U nastavku pročitaj više o 5 najčešćih mitova o učenju i saznaj što zapravo pokazuju istraživanja. Pa krenimo!

Kako ne gubiti vrijeme? - Par jednostavnih i korisnih savjeta

10. 4. 2019.

Vrijeme je neobična stvar, nema kraja ni početka, a nikad ga nema dovoljno. Kako to? Kako možemo uspostaviti takav odnos s vremenom u kojemu niti trčimo za sljedećim radnim zadacima ili obavezama, niti nas one progone? Kako možemo smanjiti stres povezan s vremenskim pritiskom? U ovom tekstu pronaći ćete nekoliko jednostavnih savjeta kako se bolje organizirati.

5 savjeta za produktivan rad od kuće

3. 4. 2019.

Rad od kuće svima zvuči kao ostvarenje snova, no je li baš sve tako jednostavno?

Izazovi odraslih učenika

19. 3. 2019.

U današnje vrijeme sve se više odraslih odlučuje uključiti u neki oblik učenja uz posao. Brojni su razlozi za to, a kreću se od potrebe za učenjem novih vještina da bi se napredovalo u poslu do odluke da se prekvalificiramo za neka nova zanimanja koja su konkurentnija na tržištu rada. I dok je prije pristup informacijama bio dostupan onima koji su imali mentora/icu ili su se nastavljali obrazovati na fakultetskoj razini, danas nas od dobrog pa i vrhunskog obrazovanja dijeli dostupnost računala i internetska veza.

Žene u obrazovanju: Gdje smo bile prije manje od sto godina, gdje smo danas?

11. 3. 2019.

Povodom Dana žena podsjetimo se da smo prešle dug i težak put od potpune isključenosti iz obrazovanja do, kako pokazuju statistike, rastuće prevlasti na svim razinama obrazovanja. Danas se školujemo, studiramo, usavršavamo, specijaliziramo, dodatno educiramo, uživamo svoje temeljno ljudsko pravo na obrazovanje više nego ikada.

Kad žena vrati moć – 3 karakteristike ženskog poduzetništva

7. 3. 2019.

Iako je u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, svijet poslovanja i dalje uglavnom muški, udio žena osnivačica tvrtki posljednjih godina sve više raste. Žene su se počele aktivnije uključivati u poslovanje kad je ideja o tome prihvaćena u široj javnosti, no to ne znači da to tada nije bilo poduzetnica.