EdukaZona

MENTALNE MAPE – što, kome, kada, kako?

23. 1. 2019.

Mentalne mape su nacrtane mentalne predodžbe gradiva koje se uči. Engleski naziv "mind maps" ukazuje da su analogne procesima koji se odvijaju u mozgu kada pohranjujemo informacije u dugoročno pamćenje.

Top 4 razloga zašto koristiti Microsoft Access

17. 1. 2019.

Microsoft Access jedna je od najpoznatijih implementacija sustava za upravljanje relacijskim bazama podataka. To znači da se podaci spremaju u tablice, a relacije između tablica se ostvaruju stvarnim fizičkim zapisom koji se naziva strani ključ, a stvara ga korisnik.  

Pripremite mlijeko i keksiće jer stiže Joulupukki!

22. 12. 2018.

Možda smo vam s ovim mlijekom i keksićima dali naznaku o kome se radi, a možda trebate još pokoju? To vam je onaj sijedi, ugodno popunjeni djedica kojemu djeca iz stotina država svijeta šalju godišnje oko pola milijuna pisama koja stižu u njegov glavni ured/poštu u blizini finskog grada Rovaniemija.

Pet brzih marketing ideja za blagdansko doba

13. 12. 2018.

Već neko vrijeme grijemo ruke na čašama kuhanog vina uživajući u božićnom ozračju, no znate li kako blagdanski duh uspješno prenijeti i na svoj brend?

Microsoft Excel: Vodič kroz osnovne formule

3. 12. 2018.

Microsoft Excel je računalni program koji će biti koristan i ako se upotrebljava samo za manualno unošenje podataka ili kreiranje tablica. No njegova prava efikasnost dolazi do izražaja tek kad u upotrebu ubacimo i formule. Koje su osnovne i kako ih najbolje iskoristiti – pročitaj u ovom članku!

Microsoft Word: Kreiranje tablice sadržaja u 3 koraka

22. 11. 2018.

Tablica sadržaja je must have u dokumentima većim od 10 stranica budući da olakšava čitatelju put kroz šumu nepreglednog sadržaja te dokumentu daje sofisticirani izgled.

Odlične su vijesti da je tablicu sadržaja moguće vrlo brzo i jednostavno kreirati u samom Wordu, a u ovom članku donosimo detaljne upute kako.

Što je "fika"? "Je li to švedska "fjaka"?

14. 11. 2018.

Švedska? Asocijacije? Pa ništa lakše! Svi smo bili u Ikei i domove nam krasi barem jedan predmet nabavljen u popularnoj trgovini, svi smo barem nekad nešto kupili u H&M-u i oduševljava nas jednostavnost, funkcionalnost i čistoća tog famoznog tipa dizajna – jer to je taj stil, to je Skandinavija, ili, budimo precizniji za potrebe ove priče, Švedska.

Kako će STEM obrazovanje olakšati život našoj djeci?

6. 11. 2018.

Obrazovanje u područjima STEM-a donosi dinamičnost, modernost i otvorenost dajući učenicima osjećaj optimistične budućnosti. No jesu li vaša djeca spremna na novu paradigmu učenja?

Kako najbolje iskoristiti modernu tehnologiju dok učite strani jezik?

31. 10. 2018.

Svi smo online i sve je online pa tako i razne aplikacije na pametnim telefonima, YouTube kanali koji nude svakakve sadržaje i često ni sami ne znamo što nam od svega toga uopće treba ili ne treba i kako odabrati najbolje (za nas)?

Sedam grešaka koje treba izbjeći u procesu zapošljavanja

25. 10. 2018.

Bez obzira na veličinu kompanije, za dobro funkcioniranje svake važno je utvrditi brz i uspješan proces zapošljavanja.

To se često zna pretvoriti u kompliciran i zamoran postupak, ali sigurno ćete ga poboljšati ako izbjegnete sljedeće česte pogreške.

Kako učiti (i najbolje naučiti) za vrijeme pohađanja tečaja?

11. 10. 2018.

Odlučili ste krenuti na tečaj (bravo, čestitamo!), osjećate se kao raketa pred ispaljivanje jer pucate od želje i motivacije i već se vizualizirate kako s lakoćom i osmijehom na licu govorite vaš novi omiljeni strani jezik, no nakon par uvodnih sati tečaja, kad se sve zaista čini tako lako i jednostavno, odjednom… sav zanos nekako staje i blijedi, i ne da samo da nije zabavno, nego postaje i pomalo mučno. Zvuči poznato? Kako bismo ovakve situacije izbjegli i/ili sveli na najmanju moguću mjeru (a i nama predavačima bude iskreno žao kada vidimo da se nekoć entuzijastičan polaznik pomalo „povlači“), dat ćemo nekoliko osnovnih savjeta kako učiti dok pohađate tečaj.

Serijal „Mali savjeti pri učenju engleske gramatike": slaganje subjekta i predikata

2. 10. 2018.

Subjekt i predikat gramatički su temelji svake rečenice, a u nastavku naučite kako ih u engleskom jeziku pravilno koristiti kako bi bili točni, precizni i razumljivi.