EdukaZona

Dvojezične ljubavi - kad te ljubav natjera da kreneš učiti

12. 9. 2018.

Ljeto je, godišnji su odmori, puno se putuje, upoznaje nove ljude, svi smo nekako opušteniji i samim time možda otvoreniji za neko novo, sasvim posebno poznanstvo koje možda preraste i u ljubav. Nećemo ovdje govoriti o ljetnim romansama i galebarskoj tradiciji, koji su najbolji „uleti“ i slično, nego ćemo se zapitati što kada/ako nam se dogodi da baš dobro kliknemo s nekim tko, kako se to u Hrvatskoj kaže, „nije naš“?

Zašto su voditelji EU projekata toliko traženi?

3. 9. 2018.

Hrvatska trenutno ima na raspolaganju 11,69 milijardi eura koje bespovratno može povući iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Dosad nam je isplaćeno manje od 5% raspoloživih sredstava što nas dovodi na samo začelje EU. 

Preko Photoshopa do karijere

27. 8. 2018.

U jeku digitalne revolucije Photoshop je postao stepenica preko koje kreativci grade uspješne karijere.

Pročitajte što sve u Photoshopu možete raditi i krenite na put pretvaranja svojih ideja u visokokvalitetne sadržaje.

Serijal „Mali savjeti pri učenju njemačke gramatike": Akuzativ

23. 8. 2018.

Njemački jezik ima četiri padeža (nominativ, genitiv, dativ, akuzativ), a u današnjoj epizodi ćemo se upoznati sa jednim od padeža – akuzativom.

Kako uspješno delegirati zadatke?

17. 8. 2018.

Na prvu, čini se da delegiranje zadataka donosi samo dodatan posao i nervozu jer nema šanse da osoba koja dobiva zadatak napravi posao jednako brzo, točno i produktivno kao ona koja ga zadaje. Nije to pitanje nečijih sposobnosti nego jednostavno pitanje iskustva i pokušaja i promašaja u prethodnoj odradi.

Serijal „Mali savjeti pri učenju engleske gramatike": Konstrukcije

8. 8. 2018.

Engleski jezik, za razliku od hrvatskog, traži da izrazimo i subjekt i predikat, da bi rečenica bila korektna i prenijela točnu poruku „što je pisac htio reći“.

Google Analytics – kako identificirati ciljanu publiku?

30. 7. 2018.

Bilo da se radi o malenoj tvrtki ili velikoj korporaciji, Google Analytics će pružiti ključne informacije o prometu na web stranici koje će kasnije pomoći precizno odrediti ciljanu publiku kojoj se potom možeš obratiti putem oglašavanja ili društvenih mreža.

Serijal „Mali savjeti pri učenju engleske gramatike": Razlika između "must" i "have to"

11. 7. 2018.

Nastavljamo sa serijalom malih savjeta pri učenju engleske gramatike, i kao što smo već rekli u prvoj epizodi, spomenimo još jednom – ne zamarajte se previše učenjem beskonačnih pravila i još beskonačnijih iznimki. Učite na primjerima koje onda preoblikujte sami, na način da mijenjate lica, ili bilo kakve rečenične dodatke, već prema potrebi, i na taj način ih spremajte u vaš fond znanja. A sada idemo dalje!

Kako napraviti kružni grafikon u Microsoft Excelu za manje od 5 minuta

2. 7. 2018.

Kružni grafikoni ili strukturni krugovi jedan su od bržih i jednostavnijih alata kojima tablične podatke možete prikazati na kreativan i zanimljiv način – pročitajte u nastavku kako ih izraditi u Microsoft Excelu.

Odlazak na Erasmus programe - a što s jezicima?

27. 6. 2018.

Odlazak na Erasmus programe u raznim europskim gradovima sigurno će za svakog studenta biti „highlight“ studija – osim akademskog dijela koji je osnova svega, tu je još i upoznavanje novih kultura, potpuno novog okruženja, novih ljudi pa na kraju i samog sebe: kako ću se snaći u cijeloj toj situaciji i hoću li uspjeti?

Kako namjestiti da MS Word Macro radi za tebe – vodič za produktivne

4. 6. 2018.

Macro je opcija u MS Wordu od koje bježe i napredniji korisnici. Većini nije ni jasno što znači te stoji zaboravljena i nekorištena. Neki imaju maglovitu predodžbu što bi mogla predstavljati, ali je smatraju prekompliciranom za korištenje. No, Macro je alat koji je zapravo vrlo jednostavno koristiti ako znaš kako, a to će ti pokazati ovaj vodič. 

Kako ostaviti dobar dojam na njemačke poslovne partnere i zapečatiti dobar posao?

24. 5. 2018.

Svi znamo da za poslovni uspjeh nisu dovoljne samo tehničke kvalifikacije za određeni posao, pogotovo radi li se o nekoj višoj, menadžerskoj poziciji u tvrtki kojoj radite, a još više ako ste samostalni poduzetnik i sami gradite svoj put.