EdukaZona

Kako napraviti vlastiti predložak kalendara - Microsoft Excel

14. 5. 2019.

Kalendar? A što će mi kalendar, ima kalendara posvuda! Istina, ali ako želiš napraviti jedinstveni kalendar točno po svom ukusu koji će ti pomoći u ostvarenju osobnih ciljeva i svakodnevnih zadataka – čitaj dalje!

Sve što trebate znati za uspješno učenje stranog jezika!

2. 5. 2019.

Zbog kojeg god razloga da ste motivirani na učenje stranog jezika, korisno je saznati više o najboljim praksama učenja iz „pera” iskusnih višejezičnih govornika. 

Pet najvećih mitova o učenju - i što umjesto njih?

24. 4. 2019.

Ako si učenik, student ili nastavnik, sigurno ponekad čitaš članke sa savjetima o učenju i podučavanju. U nekima možeš pronaći vrijedne informacije o tome kako se koncentrirati, kako planirati učenje ili koje metode učenja najbolje "pale" u određenim situacijama. Druge je ipak bolje ne slušati. Tema ovog teksta su upravo savjeti o učenju, no oni koji baš "ne drže vodu". U nastavku pročitaj više o 5 najčešćih mitova o učenju i saznaj što zapravo pokazuju istraživanja. Pa krenimo!

Kako ne gubiti vrijeme? - Par jednostavnih i korisnih savjeta

10. 4. 2019.

Vrijeme je neobična stvar, nema kraja ni početka, a nikad ga nema dovoljno. Kako to? Kako možemo uspostaviti takav odnos s vremenom u kojemu niti trčimo za sljedećim radnim zadacima ili obavezama, niti nas one progone? Kako možemo smanjiti stres povezan s vremenskim pritiskom? U ovom tekstu pronaći ćete nekoliko jednostavnih savjeta kako se bolje organizirati.

5 savjeta za produktivan rad od kuće

3. 4. 2019.

Rad od kuće svima zvuči kao ostvarenje snova, no je li baš sve tako jednostavno?

Izazovi odraslih učenika

19. 3. 2019.

U današnje vrijeme sve se više odraslih odlučuje uključiti u neki oblik učenja uz posao. Brojni su razlozi za to, a kreću se od potrebe za učenjem novih vještina da bi se napredovalo u poslu do odluke da se prekvalificiramo za neka nova zanimanja koja su konkurentnija na tržištu rada. I dok je prije pristup informacijama bio dostupan onima koji su imali mentora/icu ili su se nastavljali obrazovati na fakultetskoj razini, danas nas od dobrog pa i vrhunskog obrazovanja dijeli dostupnost računala i internetska veza.

Žene u obrazovanju: Gdje smo bile prije manje od sto godina, gdje smo danas?

11. 3. 2019.

Povodom Dana žena podsjetimo se da smo prešle dug i težak put od potpune isključenosti iz obrazovanja do, kako pokazuju statistike, rastuće prevlasti na svim razinama obrazovanja. Danas se školujemo, studiramo, usavršavamo, specijaliziramo, dodatno educiramo, uživamo svoje temeljno ljudsko pravo na obrazovanje više nego ikada.

Kad žena vrati moć – 3 karakteristike ženskog poduzetništva

7. 3. 2019.

Iako je u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, svijet poslovanja i dalje uglavnom muški, udio žena osnivačica tvrtki posljednjih godina sve više raste. Žene su se počele aktivnije uključivati u poslovanje kad je ideja o tome prihvaćena u široj javnosti, no to ne znači da to tada nije bilo poduzetnica.

Sam svoj šef – kako samozapošljavanjem do slobode?

28. 2. 2019.

Ove godine predviđen je rekordan iznos od 341 milijuna kuna poticaja za samozapošljavanje, a prošle 2018. zabilježeno je čak dvostruko više korisnika potpore nego godinu ranije.

U članku donosimo zašto se samozapošljavanju okreće sve više Hrvata, ali i kako možete doći do dijela tog kolača te ostvariti svoje ideje.

3 aplikacije za učenje o kojima želiš saznati više u 2019.!

22. 2. 2019.

Na internetu možeš pronaći brojne platforme za učenje – dostupno je sve, od pletenja do programiranja u Javi. Prednost ovakvog učenja jest što učiš od kuće, što znači da se možeš organizirati kako ti odgovara. Osim toga, dio aplikacija je besplatan, možeš pristupiti edukacijama vrhunskih svjetskih sveučilišta, većina edukacija uz naknadu nudi diplomu, možeš se povezati s drugima diljem svijeta koji pohađaju iste tečajeve kao i ti te sastaviti vlastiti učenički meni za ciljani razvoj vještina koje te zanimaju ili su ti potrebne. 

Google Ads (AdWords) – Odakle i zašto uopće krenuti?

18. 2. 2019.

Google trenutno procesuira oko 400,000 upita po sekundi, a Google Ads online je oglašivačka platforma putem koje svoje usluge možete postaviti na vrh rezultata koje korisnik dobiva nakon tih pretraživanja. Svi bi htjeli biti na pravom mjestu u pravo vrijeme kad su u pitanju potrebe potencijalnih korisnika, a Google Ads nudi put upravo do toga.

Nisam arhitekt, što će mi onda AutoCAD?

30. 1. 2019.

AutoCAD je aplikacija za dizajniranje pomoću računala čije se spominjanje najčešće veže uz građevinsku industriju i arhitekte. No jeste li znali da je AutoCAD bogat alatima kojima se može pronaći univerzalna primjena za bilo koju industriju – pa čak i dizajniranje sportske obuće?