EdukaZona

Serijal „Mali savjeti pri učenju engleske gramatike": Razlika između your i you're

16. 5. 2018.

U ovom serijalu malih savjeta pozabavit ćemo se nekim osnovnim malim savjetima pri učenju engleskog jezika, a prije nego što krenemo sa konkretnim „savjetovanjem“, dat ćemo vam takozvani početni, ili „nulti“ savjet, a taj je da učenje teorije gramatike svedete na minimum. Zaista nije potrebno da pokušavate zapamtiti sva ta silna pravila i onda još i njihove iznimke – to je siguran put u frustraciju!

Kako će GDPR poboljšati moje poslovanje?

8. 5. 2018.

Danas je privatnost osobnih podataka u najvećem fokusu u povijesti. Opasno nam se približava datum 25. svibnja 2018. kada EU General Data Protection Regulation (GDPR) stupa na snagu, posljednji i najveći korak u regulaciji podataka u zadnjih 20 godina.

Vrijeme je da se zapitamo kako možemo neizbježnu odredbu iskoristiti za poboljšanje vlastitog poslovanja? 

Kako se osloboditi od treme pri govorenju na stranom jeziku?

18. 4. 2018.

Svatko od nas se kad-tad suoči s nekom situacijom koja nam pričinjava nelagodu i zapravo bismo je najradije izbjegli, no ponekad moramo odraditi te stvari zbog kojih bismo „pobjegli pod dekicu“. Trema od govorenja na stranom jeziku je jedna od tih situacija i ako ste se zatekli da imate grč u želucu pri pomisli da morate govoriti na stranom jeziku, sve je u redu, niste sami.

Je li moguće samostalno naučiti strani jezik?

18. 4. 2018.

Vjerojatno ste u posljednje vrijeme često nailazili na oglase koji po ovom pitanju nude čudesne rezultate – tako ćete, korištenjem nečega što ti oglasi nude, u samo dva tjedna tečno govoriti bilo koji strani jezik, usvojiti sve njegove neobičnosti, frazeologiju i slično. Ne moramo vam ni govoriti da je to moguće u istoj onoj mjeri u kojoj biste korištenjem drugih čudotvornih proizvoda imali savršenu figuru u dva tjedna, ili bi vam narasla duga, gusta i bujna kosa u dva tjedna i slična čuda – dakle, razumijemo se.

5 trikova koji će te učiniti stručnjakom za Microsoft Excel

18. 4. 2018.

Microsoft Excel već je dugo najbolji prijatelj svima koji barataju velikim količinama podataka. Bez obzira koristili ga kao početnik ili napredni korisnik, korištenje sljedećih trikova u Excelu ubrzava svačije poslovanje. Upute su bazirane na Microsoft Excelu 2010.

Najčešće komunikacijske greške malih poduzetnika i kako ih izbjeći

18. 4. 2018.

Ništa se ne može mjeriti sa strasti i posvećenosti koju mali poduzetnici i pokretači startupova osjećaju prema poslu kada počnu realizirati veliku ideju. No kako svoju viziju prenijeti ostalima?

Izbjegni sljedeće 4 greške zbog kojih i najstrastvenije proguta komunikacijska crna rupa.