Besplatne radionice i predavanja u EdukaCentru Zagreb

22. 9. 2020.

besplatne radionice

Kao i posljednje dvije godine, EdukaCentar Zagreb sudjeluje u Tjednu cjeloživotnog učenja i nacionalnoj obrazovnoj kampanji te nastavljamo promicati ideju cjeloživotnog obrazovanja i programa prilagođenih svim dobnim skupinama.

Za ovogodišnji 14. Tjedan cjeloživotnog učenja zajedno s našim predavačima i stručnim suradnicima osmislili smo zanimljive, korisne i zabavne radionice i predavanja, koje će se održati u virtualnom okruženju, odnosno online, uvažavajući sve potrebne epidemiološke mjere za sigurnu provedbu radionica.

U tjednu od 28.09.2020. do 01.10.2020. možete se besplatno pridružiti našim besplatnim predavanjima i radionicama, a program i raspored je sljedeći:

PONEDJELJAK 28.09.2020.

16:00 – 17:00 sati

Poslovna komunikacija na njemačkom jeziku (online radionica) 

Polaznici će na radionici naučiti osnovne obrasce pismene korespondencije s poslovnim partnerima u vidu pisanja službenog e-maila i odgovaranja na isti. To uključuje službene pozdravne i odzdravne formulacije, kao i uvriježene fraze i konstrukcije koje se pojavljuju u službenoj korespondenciji. Tečaj je u prvom redu namijenjen polaznicima, koji već imaju predznanje njemačkog, od razine B1 uključujući i B1.

PONEDJELJAK 28.09.2020.

17:00 – 18:00 sati

eCommerce (online radionica)

Na radionici uvod u eCommerce polaznici će se upoznati s mogućnostima različitih kanala prodaje svojeg proizvoda. Upoznat će se s platformama za izradu webshopa te saznati kako izabrati onu koja će odgovarati njihovim zahtjevima. Nadalje, naučit će kako samostalno pripremiti sadržaj za webshop, izabrati načine plaćanja, dostavljačku službu te ostale komponente koje čine prodajni proces. Radionica je namijenjena malim proizvođačima koji žele pokretanjem webshopa podići svoju prodaju, kao i onima koji tek planiraju plasirati svoje proizvode online.

PONEDJELJAK 28.09.2020.

18:00 – 19:00 sati

Društvene mreže – Organski rast na Instagramu (online radionica)

Instagram se brzo pretvorio u jednu od najvažnijih društvenih mreža za oglašavanje. Osim Instagrama, na ovoj ćete radionici naučiti koje su prednosti društvenih mreža, kakvi su korisnici danas i koja je Vaša persona, kao i kakvo je stanje s Facebook-om u Hrvatskoj. S našom predavačicom Anđelkom naučit ćete i tajne brzog rasta na Instagramu.

UTORAK 29.09.2020.

16:00 – 17:00 sati

Nizozemski jezik – početni tečaj (online radionica)

Nizozemski, zapadno-germanski jezik, nalazi se doslovno između engleskog i njemačkog. Materinji je jezik 24 milijuna ljudi, uglavnom u Nizozemskoj te u Belgiji, ali i u Surinamu u Latinskoj Americi. Kao jezik nizozemski nije težak. Gramatika je relativno jednostavna, vokabular se čini kao mješavina engleskog i njemačkog. Izgovor jezika je poseban. U ovoj radionici ćemo naučiti osnove nizozemskog jezika. Nakon radionice znati ćete se predstaviti na nizozemskom i osnove izgovora.

UTORAK 29.09.2020.

17:00 – 18:00 sati

Adobe Illustrator (online radionica)

Poznavanjem rada na računalu i poznavanjem osnova računalne grafike polaznici će s predavačem Otavijem s lakoćom  izraditi vektorski logotip korištenjem osnovnih funkcija Adobe Illustratora. Sam proces izrade logotipa popraćen je obrazloženjima za korištene funkcije i osnova vektorske grafike i samog alata.

UTORAK 29.09.2020.

18:00 – 19:00 sati

Adobe Photoshop (online radionica)

Na ovoj praktičnoj radionici naučit ćete tajne Photoshop-a uz predavača Vanju. Na praktičnim primjerima naučit ćete primijeniti neke od alata ovog programa. Predznanje Photoshop-a je potrebno.

SRIJEDA 30.09.2020.

16:00 – 17:00 sati

Japanski jezik za početnike (online radionica)

Uvod u egzotičan jezik koji otvara vrata prema novim poslovnim prilikama i kulturi napravit će predavačica Marina. Proći će se kulturološke teme vezane uz Japan kao i običaji, koji su specifični za to područje. Nakon ove radionice znat ćete se predstaviti na japanskom jeziku, ali i koja to tri pisma razlikuje japanski.

SRIJEDA 30.09.2020.

17:00 – 18:00 sati

Korejski jezik za početnike (online radionica)

Svim će zaljubljenicima Koreje predavačica Dijana predstaviti korejski jezik u lingvističkom smislu riječi, kao i kroz kulturu Koreje kao zemlje. Nakon ove radionice dobit ćete i poznavanje hangula kroz vokabular.

SRIJEDA 30.09.2020.

18:00 – 19:00 sati

Poslovna komunikacija na engleskom jeziku (online radionica)

Poslovna komunikacija je sveprisutna na poslovnim sastancima i pregovorima s Klijentima i suradnicima. Naša predavačica Martina na ovoj praktičnoj radionici naučit će Vas korisnim frazama na engleskom jeziku, kako neobavezno čavrljati te aktivno i samopouzdano sudjelovati na sastanku!

ČETVRTAK 01.10.2020.

16:00 – 17:00 sati

Prezentacijske vještine - Javni nastup (online radionica)

Komunikacija je sveprisutna na poslovnim sastancima i pregovorima s Klijentima i suradnicima. Naša predavačica Nika na ovoj praktičnoj radionici naučit će Vas kako neverbalni i verbalni dio utječe u javnom nastupu odnosno kako kontrolirati svoj glas i izgovor, sadržaj i tremu.

ČETVRTAK 01.10.2020.

16:00 – 17:00 sati

MS Excel – tips & tricks (online radionica)

U ovoj ćemo radionici naučiti trikove za brzo snalaženje u MS Excelu. Naša predavačica Ana sa svojim tips&tricks posebnu pažnju daje Excelu koji se s godinama prilagodio potrebama polaznika i poslovnom sektoru u smislu obrade podataka.

ČETVRTAK 01.10.2020.

17:00 – 18:00 sati

Brzo čitanje i učenje (online radionica)

Koristeći glazbu i vježbe fokusiranja učimo kako povećati i zadržati koncentraciju tijekom čitanja i učenja. Naša predavačica i psihologinja Lara na ovoj praktičnoj radionici naučit će vas tajnama brzog čitanja i učenja pomoću „Mind mapping“ metode. Kroz opuštajuće i zabavne vježbe naučit ćete kako optimalno iskoristiti vrijeme predviđeno za čitanje.

ČETVRTAK 01.10.2020.

17:00 – 18:00 sati

Programiranje - Upoznaj Bootstrap (online radionica)

Druga radionica našeg predavača Otavia Aničića na temu Bootstrapa "Upoznaj Bootstrap" podrazumijeva poznavanje rada na računalu i osnove HTML-a i CSS-a. Ovim programom ćete imati priliku upoznati Bootstrap library-je, koji nam omogućuje responzivni dizajn web stranica s mobile-first pristupom te pregled trendova i nadolazeće verzije Bootstrapa.

ČETVRTAK 01.10.2020.

18:00 – 19:00 sati

Švedski jezik - predstavljanje (online radionica)

U ovoj radionici ćemo naučiti osnove švedskog jezika. Nakon radionice znat ćete se predstaviti na švedskom jeziku i upoznati neke zanimljivosti zbog kojih je ta zemlja specifična.

ČETVRTAK 01.10.2020.

18:00 – 19:00 sati

Komunikacija s Klijentima (online radionica)

Davanje i primanje feedback-a (povratne informacije) je vrlo koristan komunikacijski alat u poslovnom okruženju (i u komunikaciji s klijentima i interno te s kolegama iz tima). Naša predavačica Martina na ovoj praktičnoj radionici naučit će Vas kako da se primatelj i pošiljatelj osjećaju ugodno, a da ne naruše odnos u komunikaciji.

Sve radionice su besplatne, a sve što je potrebno je prijaviti se putem linka ili e-mailom na zagreb@edukacentar.hr s naznakom za koju edukaciju se prijavljujete i Vašim kontakt podacima i Skype korisničkim imenom.

Osigurajte Vaše mjesto već danas na željenoj radionici ili radionicama!