EdukaCentar kao članica Koalicije za digitalne vještine i radna mjesta

10. 3. 2020.

Koalicija za digitalne vještine i radna mjesta

EdukaCentar s ponosom može reći da je postala članica Koalicije za digitalne vještine i radna mjesta jer svojim radom na cjeloživotnom pristupu učenju potiče svoje polaznike da prilagođavaju svoje vještine potrebama tržišta te tako utječe na povećanje razine digitalne pismenosti.

Europska komisija promiče razne inicijative kojima je cilj povećati obuku digitalnih vještina radne snage i potrošača. Pod time se podrazumijeva modernizacija obrazovanja u cijeloj EU, korištenje digitalnih tehnologija za učenje i za prepoznavanje i vrednovanje vještina, te predviđanje i analiziranje potreba za vještinama.

Snažna digitalna ekonomija presudna je za inovacije, rast, radna mjesta i europsku konkurentnost. Širenje digitalne tehnologije ima ogroman utjecaj na tržište rada i vrstu vještina potrebnih u gospodarstvu i društvu.

Koalicija za digitalne vještine i radna mjesta okuplja države članice, tvrtke, socijalne partnere, neprofitne organizacije i pružatelje obrazovanja koji poduzimaju mjere za borbu protiv nedostatka digitalnih vještina u Europi.

Sve organizacije koje poduzmu mjere za jačanje digitalnih vještina u Europi mogu postati članovi Koalicije i obvezati se da će poduzeti korake u borbi protiv nedostatka digitalnih vještina.

EdukaCentar s ponosom može reći da je postala članica Koalicije jer svojim radom na cjeloživotnom pristupu učenju potiče svoje polaznike da prilagođavaju svoje vještine potrebama tržišta te tako utječe na povećanje razine digitalne pismenosti. Na ovom problemu nastavit ćemo raditi i dalje uz potporu ostalih članica Koalicije.

Koalicija za digitalne vještine i radna mjesta