INTERVJU: Naša ideja d.o.o.

28. 1. 2022.

Izvrsni predavači i topla atmosfera garancija su uspješne edukacije zaposlenika!

U Edukacentru kao centru obrazovanja oduvijek smo bili svjesni koliko je za uspješnost tvrtke važno ulagati u kontinuirano učenje i osobni razvoj zaposlenika. Budimo iskreni, oni su ključan faktor koji svojim svakodnevnim doprinosom može stvoriti ili uništiti tvrtku. Ulaganje u razvoj zaposlenika tijekom cijelog vremena rada u određenoj tvrtki povećava njihovo zadovoljstvo što dovodi do zdravije i produktivnije radne kulture, smanjenja troškova i općenitog poboljšanja poslovanja.

Iznimno nam je drago primijetiti da je sve više tvrtki u Hrvatskoj također svjesno benefita koje im donose informirani, obrazovani i zadovoljni zaposlenici te da ulaganje u njihov napredak smatraju neodvojivim dijelom svog budžeta. Jedna je od takvih osviještenih tvrtki i Naša ideja d.o.o., poslodavac koji razumije da je aktivno ulaganje u obrazovanje i razvoj vještina zaposlenika među najboljim načinima pokazivanja koliko mu je stalo do njih.

Iznimno nam je drago što su svojim djelatnicima odlučili dati priliku za razvoj i obrazovanje omogućivši im edukacije baš u EdukaCentru. Kako bismo što bolje razumjeli potrebe poslodavaca i pomogli razvoju hrvatskog poduzetništva putem obrazovanja zaposlenika, razgovarali smo s predstavnicom tvrtke Naša ideja d.o.o., Loretom Bačić, koja je podijelila svoje dojmove nakon edukacije zaposlenika u našem centru znanja: 

1. Mislite li da je ulaganje u edukacije za zaposlenike važno za uspješnost poslovanja tvrtke i zašto?

Ulaganje u edukacije zaista je jedan od bitnijih segmenata rasta poslovanja tvrtke jer svaku tvrtku čine njeni zaposlenici. Investicija kao takva jača veze među zaposlenicima, diže samopouzdanje i doprinosi timskom radu što se onda itekako odražava na općenito poslovanje tvrtke koje dobiva jednu kvalitetniju dimenziju.

2. Zašto ste se odlučili za educiranje svojih zaposlenika, jeste li možda edukacijama htjeli riješiti neki određeni izazov u svom poslovanju?

Na edukaciju smo se odlučili kad smo uočili zastoje u poslovnom kanalu zbog manjka znanja u određenim područjima. Mislimo da je bilo ključno što smo svejedno prepoznali kvalitete svojih zaposlenika te ih nismo na temelju njihovog neznanja otpisati, već smo zaključili kako ulaganjem u obrazovanje spajamo te kvalitete sa znanjem koje mogu steći na edukaciji i time doprinosimo zajedničkom radu i rastu.

Osim toga, motiv koji nas je nagnao na dodatno educiranje zaposlenika jest činjenica da zbog neznanja gubimo dosta vremena kojeg nam i ovako manjka u našoj dinamici poslovanja. Tako smo edukacijom olakšali i zaposlenicima da produktivnije savladavaju zadatke i ne gube vrijeme što koristi i samoj tvrtki budući da su nam zaposlenici u boljoj poziciji jer su educirani.

3. Jesu li vaši zaposlenici pohađali strukturirane edukacije prije onih u EdukaCentru?

Da, naši zaposlenici često pohađaju edukacije, no to su mahom specijalizirane edukacije koje se tiču ugostiteljstva, npr. rukovanje hranom, tečaji sommelierstva, HAACAP edukacije i slično. U Našoj ideji konstantno ulažemo u razvoj svojih djelatnika te pratimo njihove potrebe i područja na kojima mogu dodatno poraditi čak i kad nisu usko vezana samo za ugostiteljstvo.

4. Kako i gdje ste pronašli EdukaCentar?

Nakon pomnog pretraživanja na platformi Google, prema parametrima lokacija, cijena, pristupačnosti i kombiniranje tečaja u odnosu na naše vremenske resurse, odlučili smo kontaktirati EdukaCentar. Nakon kratkog razgovora s djelatnicom te njenog brzog reagiranja kako bi se sve to ostvarilo, donijeli smo čvrstu odluku o upisu.

5. Po čemu se edukacije u EdukaCentru razlikuju od ostalih dostupnih na tržištu?

Prvo je bila pristupačnost informacija i transparentnost ponude, a zatim kreiranje edukacije po našim željama i mogućnostima. Kad se radi o poslovnim edukacijama, za tvrtke je iznimno bitno dobiti sadržaj prilagođen svojim potrebama kako bi maksimalno uštedjeli na vremenu i sredstvima, što se u suradnji s EdukaCentrom i dogodilo.

6. Što se vama i vašim zaposlenicima posebno svidjelo prilikom educiranja u EdukaCentru?

Izuzetno opuštena atmosfera, ljubaznost i strpljenje predavačice Ane te toplina samog ureda. Sve su to dosta bitni faktori kako bi se polaznici mogli opustiti i bolje upijati znanje po koje su došli, kako bi se njihovo ulaganje truda, vremena i novca maksimalno isplatilo.

7. Što ste postigli korištenjem usluga EdukaCentra, što se u vašoj tvrtki poboljšalo?

Postigli smo optimizaciju našeg poslovanja te reorganizaciju baze podataka prema potrebama voditelja koje nam je kroz neke primjere i savjete bolje približila predavačica Ana. Znamo da će naši zaposlenici sada moći bolje obavljati svoje svakodnevne zadatke što nam je u konačnici i bio cilj. 

8. Koja vas je glavna briga mogla spriječiti da se odlučite za EdukaCentar, a što vas je na kraju uvjerilo?

Brinulo nas je vrijeme trajanja edukacije jer smo bili lokacijski razbacani po cijelog regiji te smo morali sve stisnuti u 5 dana. Nasreću, tim EdukaCentra iznimno se potrudio organizirati željene edukacije te uspio prilagoditi predavanja i gradivo s obzirom na naše mogućnosti.

9. Koje edukacije su vaši zaposlenici pohađali u EdukaCentru, a koje biste im možda htjeli omogućiti u budućnosti?

Za sada smo polagali edukaciju Excel - Napredni tečaj, ali administracija baze podataka i slični jezici organizacije svakako bi bili potrebni u našem sektoru za dodatnu optimizaciju poslovanja.

10. Što biste rekli nekom drugom tko traži ustanovu za educiranje svojih zaposlenika i razmišlja o EdukaCentru?

Definitivno bih im preporučila EdukaCentar, posebno ističući parametre koji su zadovoljili našu grupu, a to su lokacija, pristupačnost tijekom planiranja edukacije, atraktivna cijena za velike grupe, izvrsni i stručni predavači te topla atmosfera!

Loreta nas je na kraju pozdravila sa zahvalom na izvrsnim predavanjima i stečenom znanju uz nadu da ćemo se vidjeti opet, a mi možemo samo još dodatno potvrditi tu istu želju! Uvijek nam je zadovoljstvo pomoći perspektivnim hrvatskim poduzetnicima da dodatno poboljšaju svoje poslovanje i nastave razvijanje zdravih te ispunjenih poslovnih odnosa sa svojim zaposlenicima.

Drago nam je da broj takvih poslodavaca sve više raste, a mi ćemo ih nastaviti poticati posebnim paketima, popustima i ostalim povoljnim uvjetima kreiranim specifično za tvrtke i poslovne korisnike. Ako ste i vi jedni od njih, pozivamo vas da nam se slobodno javite sa svojim željama i idejama kako bismo mogli provjeriti možemo li za vas organizirati edukaciju koja će savršeno odgovarati potrebama vaših zaposlenika te time pomoći razvoju vaše tvrtke!