INTERVJU: Servier Pharma d.o.o.

6. 4. 2022.

EdukaCentar svojim stručnim edukacijama pomaže da zaposlenici ostanu u tijeku s vremenom što je od iznimne važnosti u našoj industriji!

Jedan od stavova koje u EdukaCentru gajimo i često volimo istaknuti jest vjerovanje da su zaposlenici ključno sredstvo za uspjeh svake tvrtke. Oni svojim svakodnevnim angažmanom utječu na sveopću sliku o brendu tvrtka za koju rade, a djelatnici u čiji se razvoj konstantno ulaže nezaustavljiva su sila čijoj kreativnost nema kraja. Takvi zaposlenici imaju izgrađeno veće samopouzdanje, rade kvalitetnije i vjerniji su svojim poslodavcima od onih djelatnika koji su prepušteni sami sebi ako žele razvijati određene vještine. A s druge strane poslodavci koji ulažu u profesionalni rast svojih radnika uživaju u smanjenju troškova poslovanja, zdravijoj organizacijskoj kulturi te općenitom poboljšanju poslovanja. 

Sretni smo što možemo primijetiti kako raste broj tvrtki u Hrvatskoj koje dijele naše stajalište. Ulaganje u obrazovanje te profesionalni i osobni rast zaposlenika sve više postaje prioritet kompanijama u mnogobrojnim različitim industrijama, a važnost takve poslovne politike naročito je uočljiva u medicinskoj i farmaceutskoj industriji. Ovdje o kompetenciji zaposlenika i njihovoj otvorenosti prema cjeloživotnom razvoju ovise sudbine ljudi zbog čega je podjednako bitno uložiti u vještine svakog zaposlenika, od računovođa, preko menadžera i voditelja timova pa do laboratorijskih tehničara.

Toga su svjesni i u Servier Pharma d.o.o., tvrtki koja zna da je uspješno društvo ono koje maksimalno povećava potencijal pojedinaca koji u njemu rade te pridaju posebnu pažnju integraciji i osobnom razvoju cijelog osoblja. Kao jedno od svoja tri načela ističu da je izuzetno važno, a često zanemareno, da svaka osoba koja je zaposlena kod njih treba biti ispunjena kroz ono što radi. Ostvarenju upravo tog načela pomažu redovitim ulaganjem u profesionalni razvoj svakog individualca koji je dio tima Servier Pharma d.o.o, a nama je u EdukaCentru bilo veliko zadovoljstvo pridonijeti tome našim pažljivo osmišljenim edukacijama za poslovne korisnike.

Kako bismo što bolje razumjeli potrebe poslodavaca i pomogli razvoju hrvatskog poduzetništva putem obrazovanja zaposlenika, razgovarali smo s predstavnikom tvrtke Servier Pharma d.o.o. koji je s nama podijelio svoje dojmove nakon edukacije zaposlenika u EdukaCentru:

1. Mislite li da je ulaganje u edukacije za zaposlenike važno za uspješnost poslovanja tvrtke i zašto?

Ulaganje u educiranje zaposlenika važno je u svakoj industriji, a pogotovo u farmaceutskoj i medicinskoj. Priroda je našeg posla rad s inovativnim terapijskim rješenjima što znači da zaposlenici moraju ići u korak s vremenom i konstantno se obrazovati ako želimo ostati konkurentni u pomaganju što većem broju ljudi. Redovite edukacije pomažu zaposlenicima držati korak sa svim novitetima u medicinskoj znanosti zbog čega mogu pružiti najbolju moguću podršku onima kojima su potrebni.

2. Zašto ste se odlučili za educiranje svojih zaposlenika, jeste li možda edukacijama htjeli riješiti neki određeni izazov u svom poslovanju?

U Servier Pharma smatramo da su edukacije neophodne za svakodnevni rast znanja i motivaciju zaposlenika te ih prihvaćamo kao neodvojiv dio našeg poslovanja od samih početaka. Nismo pokušavali riješiti neki određeni izazov i vjerujemo da upravo takav pristup poslovanju smanjuje šansu pojavljivanja izazova te ostalih nepoželjnih situacija.

3. Jesu li vaši zaposlenici pohađali strukturirane edukacije prije onih u
EdukaCentru?

Jesu, imamo redovite i kontinuirane edukacije i prije i poslije ove.

4. Kako i gdje ste pronašli EdukaCentar?

Za EdukuCentar smo čuli po preporuci jer su kolege od ranije imali dobro iskustvo u suradnji s vama.

5. Po čemu se edukacije u EdukaCentru razlikuju od ostalih dostupnih na
tržištu?

Kod EdukaCentra nam se iznimno svidjela fleksibilnost, odnosno mogućnost izravnog dogovora o adaptaciji tečaja s edukatorom. Kad se radi o poslovnim edukacijama, tvrtke najviše koristi imaju od edukacija koje su kreirane koliko god je moguće po njihovim željama i potrebama, stoga nam je bilo zadovoljstvo surađivati s EdukaCentrom gdje se o tome vodi računa.

6. Što se vama i vašim zaposlenicima posebno svidjelo prilikom educiranja
u EdukaCentru?

Edukatori koji su vodili edukaciju posebno su se istaknuli svojom stručnošću zbog koje uspješno prenose znanje.

7. Što ste postigli korištenjem usluga EdukaCentra, što se u vašoj tvrtki
poboljšalo?

Naši zaposlenici vratili su se s poboljšanom sposobnosti upravljanja računalnim programima, a to nam je izuzetno važno kako bismo ostali u korak s tehnologijom. Vjerujemo da će im ova edukacija pomoći da brže i kvalitetnije obavljaju svoje svakodnevne zadatke.

8. Koja vas je glavna briga mogla spriječiti da se odlučite za EdukaCentar,
a što vas je na kraju uvjerilo?

Bojali smo se da ćemo naići na nemogućnost prilagodbe edukacije našim potrebama te previsoku cijena, obje stavke koje su nas mogle odbiti. Na kraju je upravo to bila prednost EdukaCentra!

9. Koje edukacije su vaši zaposlenici pohađali u EdukaCentru, a koje biste
im možda htjeli omogućiti u budućnosti (možete navesti bilo koju temu
općenito, nebitno postoji li već službena edukacija)?

Vjerojatno ćemo opet omogućiti zaposlenicima da se educiraju za korištenje Microsoft programa budući da se s njima redovito susreću. Kad ih stručni edukatori upute u sve trikove, postaju produktivniji i samopouzdaniji u svom poslu.

10. Što biste rekli nekom drugom tko traži ustanovu za educiranje svojih
zaposlenika i razmišlja o EdukaCentru?

Savjetovali bismo im da svakako isprobaju stručne edukacije u EdukaCentru jer smo mi svjedočili brzoj, konkretnoj i povoljnoj usluzi koja će, vjerujemo, biti privlačna mnogima.

Pozdravljamo poslodavce poput tvrtke Servier Pharma d.o.o. kojima je jasno koliko su njihovi zaposlenici vrijedni i da se ulaganje u njih dugoročno isplati svima, pogotovo kad se radi o ulaganju u obrazovanje i razvijanje vještina. Ovim putem iz EdukaCentra želimo napomenuti kako nam je zadovoljstvo pomoći perspektivnim hrvatskim poduzetnicima da dodatno poboljšaju svoje poslovanje i nastave razvijanje zdravih te ispunjenih poslovnih odnosa sa svojim zaposlenicima.

Drago nam je da broj takvih poslodavaca sve više raste, a mi ćemo ih nastaviti poticati posebnim paketima, popustima i ostalim povoljnim uvjetima kreiranim specifično za tvrtke i poslovne korisnike. Ako ste i vi jedni od njih, pozivamo vas da nam se slobodno javite sa svojim željama i idejama kako bismo mogli provjeriti možemo li pomoći razvoju vaše tvrtke organiziranjem edukacija koje će savršeno odgovarati potrebama zaposlenih u njoj!