Preko Photoshopa do karijere

27. 8. 2018.

Adobe Photoshop

U jeku digitalne revolucije Photoshop je postao stepenica preko koje kreativci grade uspješne karijere.

Pročitajte što sve u Photoshopu možete raditi i krenite na put pretvaranja svojih ideja u visokokvalitetne sadržaje.

Kad listamo po društvenim mrežama i ostalim internetskim stranicama, što je ono što nas zaustavlja i  privlači nam pozornost?

Dovoljno ružan ili lijep vizualni podražaj zaustavit će gotovo svaki par očiju, barem na nekoliko sekundi.

No da bi svoje ideje brzo i efikasno mogli pretočiti u konkretan sadržaj, bit će vam potreban moćan alat u izradi i obradi vizuala.

Trenutno najmoćniji je Photoshop, aplikacija koja se prvenstveno koristi za obradu fotografija, ali može poslužiti i za puno više.

Za što sve možete koristiti Photoshop?

1. Digitalno slikanje

Photoshop može imitirati sve alate koje biste koristili u analognom slikanju. To znači da u Photoshopu možete slikati jednako kao na platnu, izrađivati crtiće, naslovnice knjiga, dizajnirati igrice. Zapravo – možete izražavati svoju umjetnost na koji god način želite.

2. Obrada fotografija

Kao što smo već naveli, originalna upotreba Photoshopa bila je obrada fotografija i trenutno ne postoji bolja aplikacija na tržištu za to. Što točno možete u Photoshopu s fotografijama? Pa - sve. I najmanji dio fotografije, piksel, možete promijeniti po vlastitoj želji. To znači da za nekoliko minuta možete letjeti na zmaju ili imati uvjerljivu sliku s Beyoncé.

Što. God. Želite.

3. Grafički dizajn

Iako Photoshop nije na prvom mjestu  kad se radi o grafičkom dizajnu, malo je toga što ne može učiniti. Ako trebate dizajnirati posjetnicu, čestitku, logo,  razne printeve za šalice, majice itd., Photoshop je savršen za to.

4. Web dizajn

Jedan od najvažnijih koraka u izradi web dizajna je vizualna priprema kako želite da stranica izgleda, a to se radi upravo u Photoshopu. Znajući to, nije iznenađujuće da većina profesionalnih web dizajnera prvo otvara Photoshop.

5. Obrada videa

Da, u Photoshopu je moguće čak i editirati video. Možda ne film hollywoodske produkcije, ali ako želite da se ona slika na zmaju pretvori u video spektakularnog leta – Photoshop je spreman.

Ali kako zaraditi znanjem Photoshopa?

Da, super je izvući sliku s Beyoncé na partyjima, ali kako znanje Photoshopa unovčiti, a možda i stvoriti karijeru?

Dobre su vijesti da je mogućnosti uistinu mnogo jednom kad se savladaju osnovni alati. Photoshop otvara vrata profesionalnoj fotografiji, marketingu, digitalnom slikanju, grafičkom dizajnu, vođenju društvenih mreža i web dizajnu, da nabrojimo samo neke.

Za suvremene kreativce, Photoshop je karta do uspjeha!