Zašto su voditelji EU projekata toliko traženi?

3. 9. 2018.

voditelj eu projekata

Kako se to može promijeniti?

Uzrok tako slabom povlačenju sredstava leži u manjku stručnog kadra za pripremu i provedbu EU projekata. To je zanimanje postalo jedno od najtraženijih na tržištu rada kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, jer uz malo ulaganja donosi mnoge osobne i društvene benefite.

Voditeljima EU projekata poznat je način funkcioniranja fondova Europske unije zbog čega ih mogu povezati s „malim čovjekom“. Oni uklapaju kreativne ideje u izvedive i sigurne projekte po unaprijed definiranim pravilima čime pridonose ostvarenju mnogih poduzetničkih snova.

Što sve znaju voditelji EU projekata?

Voditelji EU projekata obučeni su za samostalnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz sredstava Europske unije. To znači da znaju kako financijski i administrativno upravljati projektima, pripremiti studij izvodljivosti i financijsko-ekonomsku analizu te pripremu za natječaje.

Trenutno je jedan od najvećih prioriteta u Hrvatskoj usmjeriti se na izradu i provedbu kvalitetnih projekata, a voditelji EU projekata stručnjaci su specijalizirani upravo za to.

A gdje nakon stečenog znanja mogu raditi?

Izvrsne su vijesti što su voditelji EU projekata obučeni za rad u svim sektorima – od jedinica lokalne samouprave pa sve do rada u vlastitim ili tuđim tvrtkama. Osim toga, mogu se prijaviti i na brojne natječaje koje raspisuje Europska i druge međunarodne organizacije.

Nakon stečenog znanja za posao voditelja EU projekata nema više govora o nezaposlenosti jer postaju opremljeni za provođenje vlastitih poslovnih ideja te se uklapaju u otvoreno tržište rada Europske unije.