6 šešira za razmišljanje - Kako razmišljati izvan okvira?

Polaznici će nakon treninga ovom tehnikom moći sagledati važne odluke s različitih stajališta. Pomaže pri poticanju kreativnosti, izbjegavanju grupnog razmišljanja u timskom radu, ali i vas osobno može navesti da razmišljate izvan uobičajenih okvira.

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "6 šešira za razmišljanje - Kako razmišljati izvan okvira?". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "6 šešira za razmišljanje - Kako razmišljati izvan okvira?". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Kreni online

Sve tečajeve iz naše ponude možeš pohađati online za strukturirano i organizirano učenje iz udobnosti vlastitog doma. Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja.

Ciljevi seminara

Na ovoj edukaciji polaznici će naučiti:

 • Što je lateralno razmišljanje i kako ga pravilo primijeniti?
 • Kako razmišljati izvan okvira?
 • Kako disciplinirati vlastito razmišljanje?
 • Kako donijeti prave odluke?
 • Kako izbjeći konflikte u timu?

Program seminara

Kroz ovu interaktivnu edukaciju u trajanju od 4 školska sata uči se kako riješiti konkretan problem putem alata "6 šešira za razmišljanje" koji je razvio prof. Edward de Bono.

Ova široko primjenjiva tehnika posebice je korisna u poslovnom okruženju gdje kada se ispravno primjenjuje, uvelike olakšava komunikaciju i suradnju unutar tima te razvoj i razmjenu ideja.

Bijeli šešir: usredotočenost na podatke, činjenice i raspoložive informacije;

Crveni šešir: usredotočenost na osjećaje i predosjećaje bez puno razmišljanja;

Crni šešir: razmišljanje o negativnim stranama;

Žuti šešir: razmišljanje o pozitivnim stranama;

Zeleni šešir: kreativni dio, "Može li se ovo napraviti na bilo koji drugi način?"

Plavi šešir: proces razmišljanja i kontrolira sastanak/rad grupe ili odjela

Prednosti kreativnih edukacija u EdukaCentru

 • Prilagođeni tečajevi. Seminari i tečajevi su prilagođeni trenutnim kompetencijama polaznika stoga možeš biti siguran da nećeš gubiti vrijeme na materijale koji nisu prilagođeni tvom predznanju i mogućnostima.
 • Grupna nastava. Svoje nove vještine možeš učiti na grupnoj nastavi gdje odmah imaš priliku koristiti naučeno u komunikaciji s drugim polaznicima. Takav pristup edukaciji pomoći će ti sagledati problematiku iz različitih perspektiva i olakšati put do kreativnih rješenja.
 •  Individualna nastava. Osim grupne, EdukaCentar nudi i mogućnost individualne nastave što dodatno ubrzava tvoj dolazak do cilja. Dok pohađaš individualnu nastavu nisi ograničen brojem sati ili razinom znanje ostatka grupe te potpuno možeš prilagoditi termine svojim obvezama.
 • Nastava na lokaciji ili online. Osim nastave u suvremenim učionicama na našoj lokaciji, postoji i mogućnost organiziranja nastave na lokaciji koja tebi više odgovara. Uz to, organiziramo i online edukacije za strukturirano i organizirano učenje iz udobnosti vlastitog doma.
 •  Stjecanje novog zvanja. Po završetku programa dobit ćeš Uvjerenje o osposobljavanju propisano od Ministarstva znanosti i obrazovanja koje omogućuje upis zvanja u radnu knjižicu.
 • Probni sat. Ako i dalje nisi siguran jesu poslovne u EdukaCentru primjerene za tebe ili tvoje zaposlenike, postoji i mogućnost dogovaranja probnog sata tijekom kojeg se možeš osobno uvjeriti u sve nabrojane prednosti.