Zakonsko uređenje rada od kuće

Osigurajte siguran i bezbrižan rad od kuće za vaše radnike i povećajte produktivnost rada uz tehnike koje ćete naučiti putem ovog webinara.

Posljednjih tjedana svjedočili smo kako su poslodavci ubrzano tražili tehnička rješenja za rad od kuće i u šumi propisa tražili odgovore kako bi osigurali zakoniti rad od kuće za svoje radnike.

Ipak, mnogima to nije pošlo za rukom pa iako se u početku situacija za radnike i poslodavce činila kao win-win; radnici su radili više, manje su izostajali s posla, nisu morali putovati na posao i bili su zadovoljniji a s druge strane poslodavci su štedjeli na prostornim resursima i određenim nabavkama materijalnih i uredskih potrepština takva slika nije dugo potrajala.

Radnici su se počeli žalili na usamljenost, prekinuti su socijalni kontakti nužni za produktivni timski rad i nestala je radna kreativnost. Da bi se zadržala kreativnost i produktivnost od radnika ali i poslodavaca se očekuje šira prilagodba novim uvjetima rada. To uključuje između ostalog i bolju procjenu menadžmenta o produktivnosti rada na daljinu. Umjesto prisutnosti u uredima, važnim su postali ostvareni zadaci i postignuti ciljevi.

Osim toga, preporučuje se učestalo održavanje videokonferencija ili nekih drugih načina komuniciranja u kojima će radnici međusobno moći razgovarati licem u lice, iznositi svoje ideje i na njih dobivati izravnu reakciju od svojih kolega i nadređenih.

S druge strane, potrebno je također pravno i tehnološki urediti rad od kuće, donijeti odgovarajuće odluke i ispuniti potrebne obrasce te voditi računa o zakonitom postupanju prilikom rada od kuće. Na ovom webinaru dobiti ćete odgovore na sva pitanja u vezi pravnog i tehnološkog uređenja rada od kuće te na koji način pratiti i postići veću produktivnost radnika.

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Zakonsko uređenje rada od kuće". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Zakonsko uređenje rada od kuće". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Kreni online

Sve tečajeve iz naše ponude možeš pohađati online za strukturirano i organizirano učenje iz udobnosti vlastitog doma. Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja.

Sadržaj webinara

 • Pravni aspekti rada od kuće (odluka, aneks ugovora o radu…)
 • Prednosti i nedostaci rada kod kuće
 • Obveze poslodavca
 • Radno vrijeme i odmor (evidencija radnog vremena)
 • Mogućnost posjeta radnom mjestu – potrebna dokumentacija
 • Zakon o zaštiti na radu
 • Isplata plaće kod rada od kuće
 • Izolacija i samoizolacija – upute za ostvarivanje naknade na teret HZZO-a
 • Tehnološki aspekti s naglaskom na komunikaciju između kolega
 • Motivacija i radni rezultati
 • Pitanja i odgovori

Kome je webinar namijenjen

Voditeljima Odjela ljudskih potencijala, HR menadžerima, poslodavcima, direktorima, pravnicima, djelatnicima u poslovnoj administraciji, pravnim službama te svim zainteresiranima za ovu aktualnu tematiku.

 

Posebnosti webinara

Interaktivan i dinamičan pristup kroz primjere iz prakse.

Vrijednost više: mogućnost naknadne dostave Vaših pitanja o specifičnostima na ovu temu i odgovori na njih u roku 48 h.

O predavaču

Ivan Vidas, struč. spec. oec. – radno iskustvo krenuo stjecati kao specijalist za obračun plaća i drugog dohotka  u velikim poslovnim sustavima da bi danaskarijeru gradio u svijetu financija u međunarodnom okruženju.

Kao menadžer kompanije koja se bavi računovodstvom, obračunom plaća i HR -om svakodnevno se bavi pitanjima privlačenja novih zaposlenika, kreiranja financijskih paketa, provođenja intervjua, razvoja djelatnika te sveopćom HR – politikom.

Autor je brojnih članaka iz područja financija, HR-a i radnog prava koji su objavljeni u vodećim časopisima koji pokrivaju ta područja.

Aktivan je mentor pripravnicima i osobama bez radnog iskustva koje zanima svijet financija i radnog prava. Od strane njemačke certifikacijske kuće dodijeljen mu je certifikat stručnjaka za radno pravo.

Trajnje

60 minuta individualna online nastava

90 minuta grupna nastava (do 3 osobe)

Individualna nastava  Edukacentar nudi mogućnost individualne online nastave što dodatno ubrzava tvoj dolazak do cilja. Dok pohađaš individualnu nastavu nisi ograničen brojem sati ili razinom znanje ostatka grupe te potpuno možeš prilagoditi termine svojim obvezama.