Zakonsko uređenje rada od kuće

Osigurajte siguran i bezbrižan rad od kuće za vaše radnike i povećajte produktivnost rada uz tehnike koje ćete naučiti putem ovog webinara.

Posljednjih tjedana svjedočili smo kako su poslodavci ubrzano tražili tehnička rješenja za rad od kuće i u šumi propisa tražili odgovore kako bi osigurali zakoniti rad od kuće za svoje radnike.

Ipak, mnogima to nije pošlo za rukom pa iako se u početku situacija za radnike i poslodavce činila kao win-win; radnici su radili više, manje su izostajali s posla, nisu morali putovati na posao i bili su zadovoljniji a s druge strane poslodavci su štedjeli na prostornim resursima i određenim nabavkama materijalnih i uredskih potrepština takva slika nije dugo potrajala.

Radnici su se počeli žalili na usamljenost, prekinuti su socijalni kontakti nužni za produktivni timski rad i nestala je radna kreativnost. Da bi se zadržala kreativnost i produktivnost od radnika ali i poslodavaca se očekuje šira prilagodba novim uvjetima rada. To uključuje između ostalog i bolju procjenu menadžmenta o produktivnosti rada na daljinu. Umjesto prisutnosti u uredima, važnim su postali ostvareni zadaci i postignuti ciljevi.

Osim toga, preporučuje se učestalo održavanje videokonferencija ili nekih drugih načina komuniciranja u kojima će radnici međusobno moći razgovarati licem u lice, iznositi svoje ideje i na njih dobivati izravnu reakciju od svojih kolega i nadređenih.

S druge strane, potrebno je također pravno i tehnološki urediti rad od kuće, donijeti odgovarajuće odluke i ispuniti potrebne obrasce te voditi računa o zakonitom postupanju prilikom rada od kuće. Na ovom webinaru dobiti ćete odgovore na sva pitanja u vezi pravnog i tehnološkog uređenja rada od kuće te na koji način pratiti i postići veću produktivnost radnika.

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Zakonsko uređenje rada od kuće". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Zakonsko uređenje rada od kuće". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

O predavaču

Ivan Vidas, struč. spec. oec. – radno iskustvo krenuo stjecati kao specijalist za obračun plaća i drugog dohotka  u velikim poslovnim sustavima da bi danaskarijeru gradio u svijetu financija u međunarodnom okruženju.

Kao menadžer kompanije koja se bavi računovodstvom, obračunom plaća i HR -om svakodnevno se bavi pitanjima privlačenja novih zaposlenika, kreiranja financijskih paketa, provođenja intervjua, razvoja djelatnika te sveopćom HR – politikom.

Autor je brojnih članaka iz područja financija, HR-a i radnog prava koji su objavljeni u vodećim časopisima koji pokrivaju ta područja.

Aktivan je mentor pripravnicima i osobama bez radnog iskustva koje zanima svijet financija i radnog prava. Od strane njemačke certifikacijske kuće dodijeljen mu je certifikat stručnjaka za radno pravo.

Kome je webinar namijenjen

Voditeljima Odjela ljudskih potencijala, HR menadžerima, poslodavcima, direktorima, pravnicima, djelatnicima u poslovnoj administraciji, pravnim službama te svim zainteresiranima za ovu aktualnu tematiku.

 

Sadržaj webinara

 • Pravni aspekti rada od kuće (odluka, aneks ugovora o radu…)
 • Prednosti i nedostaci rada kod kuće
 • Obveze poslodavca
 • Radno vrijeme i odmor (evidencija radnog vremena)
 • Mogućnost posjeta radnom mjestu – potrebna dokumentacija
 • Zakon o zaštiti na radu
 • Isplata plaće kod rada od kuće
 • Izolacija i samoizolacija – upute za ostvarivanje naknade na teret HZZO-a
 • Tehnološki aspekti s naglaskom na komunikaciju između kolega
 • Motivacija i radni rezultati
 • Pitanja i odgovori

Posebnosti webinara

Interaktivan i dinamičan pristup kroz primjere iz prakse.

Vrijednost više: mogućnost naknadne dostave Vaših pitanja o specifičnostima na ovu temu i odgovori na njih u roku 48 h.