6 šešira za razmišljanje - Kako razmišljati izvan okvira?

Polaznici će nakon treninga ovom tehnikom moći sagledati važne odluke s različitih stajališta. Pomaže pri poticanju kreativnosti, izbjegavanju grupnog razmišljanja u timskom radu, ali i vas osobno može navesti da razmišljate izvan uobičajenih okvira.

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "6 šešira za razmišljanje - Kako razmišljati izvan okvira?". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "6 šešira za razmišljanje - Kako razmišljati izvan okvira?". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Kreni online

Sve tečajeve iz naše ponude možeš pohađati online za strukturirano i organizirano učenje iz udobnosti vlastitog doma. Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja.

Ciljevi seminara

Na ovoj edukaciji polaznici će naučiti:

 • Što je lateralno razmišljanje i kako ga pravilo primijeniti?
 • Kako razmišljati izvan okvira?
 • Kako disciplinirati vlastito razmišljanje?
 • Kako donijeti prave odluke?
 • Kako izbjeći konflikte u timu?

Program seminara

Kroz ovu interaktivnu edukaciju u trajanju od 4 školska sata uči se kako riješiti konkretan problem putem alata "6 šešira za razmišljanje" koji je razvio prof. Edward de Bono.

Ova široko primjenjiva tehnika posebice je korisna u poslovnom okruženju gdje kada se ispravno primjenjuje, uvelike olakšava komunikaciju i suradnju unutar tima te razvoj i razmjenu ideja.

Bijeli šešir: usredotočenost na podatke, činjenice i raspoložive informacije;

Crveni šešir: usredotočenost na osjećaje i predosjećaje bez puno razmišljanja;

Crni šešir: razmišljanje o negativnim stranama;

Žuti šešir: razmišljanje o pozitivnim stranama;

Zeleni šešir: kreativni dio, "Može li se ovo napraviti na bilo koji drugi način?"

Plavi šešir: proces razmišljanja i kontrolira sastanak/rad grupe ili odjela

Prednosti kreativnih edukacija u EdukaCentru

 • Prilagođeni tečajevi. Tečajevi su prilagođeni trenutnim kompetencijama polaznika stoga možeš biti siguran da nećeš gubiti vrijeme na materijale koji nisu prilagođeni tvom predznanju i mogućnostima.

  Individualna nastava  Edukacentar nudi mogućnost individualne online nastave što dodatno ubrzava tvoj dolazak do cilja. Dok pohađaš individualnu nastavu nisi ograničen brojem sati ili razinom znanje ostatka grupe te potpuno možeš prilagoditi termine svojim obvezama.

  Nastava na lokaciji ili online. Osim online nastave postoji i mogućnost organiziranja nastave na lokaciji koja tebi više odgovara. 

  Stjecanje novog zvanja. Po završetku određenih programa dobit ćeš certifikat od EdukaCentra relevantan pri aplikaciranju za novo radno mjesto.

  Probni sat. Ako i dalje nisi siguran jesu poslovne u Edukacentru primjerene za tebe ili tvoje zaposlenike, postoji i mogućnost dogovaranja probnog sata tijekom kojeg se možeš osobno uvjeriti u sve nabrojane prednosti.