Tečaj instruktora joge i iskustva polaznica

23. 6. 2020.

polaznici joge

Polaznice tečaja za instruktora joge, Suzana, Hana i Darija podijelile su s nama svoja iskustva i razloge zašto su se odlučile upisati ovaj tečaj, te kakvi su planovi s dobivenom diplomom instruktora joge.

1. Čime se bavite i zašto ste se odlučili na tečaj za joga instruktora?

Suzana: Ekonomistica po struci koja se bavi kontrolingom i razlog upisa ovog tečaja bio  je taj što joj joga pruža ravnotežu i oslonac u svakodnevnom životu.

Hana: Liječnica pred specijalistički ispit koja se bavi dječjom i adolescentnom psihijatrijom i analitičkom psihoterapijom, a tečaj je upisala zbog volje prema jogi i stjecanja zvanja instruktora joge.

Darija: Također ekonomistica po struci, odlučila se krenuti na tečaj iz razloga jer se odlično osjeća dok ju prakticira i to već dvadesetak godina, kada se prvi puta i upoznala s jogom, a i uvijek joj je bila želja produbiti znanje o jogi te dati drugima, podučiti ih onom što joga pruža njoj samoj - stabilnost, mirnoću, jasnoću, opuštenost, regeneraciju

2. Kako ste provodili tjedne tijekom karantene tj. online predavanja?

Suzana je dane u karanteni posvetila sebi, promišljanju, vježbanju i vlastitoj praksi joge.

Hana je tjedne provodila radeći u smjenama pa se više posvetila jogi i pilatesu, kao i Darija koja kaže da iako je imala gužvu na poslu, tijekom karantene je redovito prakticirala jogu jer je grupa svakodnevno bila u kontaktu s učiteljem Damirom. Predavanja su imali preko Zoom aplikacije, a mogli su vježbati s učiteljem, također preko Zooma, u njegovoj redovnoj praksi.

3. Što biste poručili onima koji razmišljaju o upisivanju tečaja, te kako ćete naučeno znanje iskoristiti dalje, koji su vam planovi?

Suzana bi preporučila svakome, neovisno u kom smjeru će ih život odvesti, dok znanje želi prvenstveno iskoristiti u svojoj osobnoj svakodnevnoj praksi te ga u budućnosti prenijeti i na druge.

Hana bi također preporučila svima da upišu tečaj u EdukaCentru jer je, prema njenim riječima, odlično koncipiran i može se lako svladati, te je dobar početak za neki ozbiljniji rad ili samo sa sobom ili još bolje za druge, u vidu podučavanja. Kao što znate, tečaj nudi i diplomu koja priznata od Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

Za Dariju je tečaj jedno životno iskustvo bez obzira namjerava li netko biti učitelj joge ili ne. Svakako bi ga preporučila svakome tko se interesira za jogu jer dobije uvid u širinu joge i što ona zapravo jest i što može biti. Darija će i dalje nastaviti s osobnom praksom joge i produbljivati je, a ako bude prilike voljela bi dijeliti stečeno znanje i voditi grupe.

4. Par riječi o cjelokupnom iskustvu i dojmu, o učitelju Damiru, o EdukaCentru, samom tečaju…?

Suzanino iskustvo tečaja je nadasve pozitivno. „Damir je divna osoba koja uistinu živi jogu i nesebično je podijelio sa svima svoje znanje i iskustvo uz pregršt savjeta, pozitivan stav i prihvaćanje svakog od nas kao individue. Odveo nas je na jedno lijepo putovanje na kojem smo naučili puno, prvenstveno o sebi.“

Hana: „Tečaj je bio izvrstan, Damir je klasa predavača otvorenog uma i strpljiva osoba koja te motivira da stekneš znanje. EdukaCentar je super centar jer poštujete rokove, imate normalne cijene, omogućujete svima da ostvare svoje započete planove ili snove.“

Darija: „Ja sam jako zadovoljna školom jer je to bila moja velika želja i presretna sam što sam si je napokon ispunila. Žao mi je što nas je karantena malo razdvojila jer, iako smo svakodnevno bili u kontaktu, nedostajalo je to druženje i praksa uživo, ali na to nitko nije mogao utjecati. Izvukli smo najbolje iz situacije, a vjerujem da je svatko od nas u tom periodu prošao neka preispitivanja samoga sebe, posvetio se sebi, a što na kraju i je dio joge. O Damiru samo najbolje, učitelj kakav treba biti - uvijek spreman dati savjet više, biti nam svima podrška, ali isto tako i poticaj, korekcija te usmjerenje! Damir je čovjek koji jogu živi, govori iz svog iskustva te je time obogatio sama predavanja i naše uvide u jogu. Jako lijepo iskustvo, sklopljena lijepa poznanstva i druženje s ljudima na toj jednoj višoj frekvenciji - neprocjenjivo!“

Kao centar obrazovanja najsretniji smo kada ispunimo očekivanja naših polaznika koji s osmijehom na licu prime svoju diplomu i od nas odu bogatiji za znanje i iskustvo više. Hvala svim polaznicima ovogodišnjeg tečaja, a nove jogije očekujemo na jesen. Namaste.