Psihologijsko testiranje

U svome timu tražite analitičnog kreativca koji može biti vođa? Možda se netko takav već krije u vašoj tvrtki, a možda ga tek treba naći među novim kandidatima. Prepustite našim stručnjacima da vam pomognu pronaći točno ono što tražite.

Psihologijski testovi su provjerena, objektivna i pouzdana metoda mjerenja koja predviđa najvjerojatnije ponašanje osobe u određenim situacijama. Razvijeni su za ispitivanje sposobnosti, interesa, stila rada, osobnosti i motivacije. EdukaCentar surađuje sa psiholozima specijaliziranim za ovo područje i osigurava kvalitetna i učinkovita psihologijska testiranja. 

Opis i trajanje psihologijskog testiranja

Psihologijska testiranja provode se na zahtjev poslovnih subjekata (najčešće pri postupku selekcije kandidata) i kreiraju se sukladno potrebama naručitelja, odnosno specifičnosti radnog mjesta.

Riječ je o provjerenim, objektivnim i pouzdanim metodama mjerenja koje predviđaju najvjerojatnije ponašanje osobe u određenim situacijama.
Psihologijsko testiranje u selekciji može se sastojati od testova kognitivnih sposobnosti, upitnika ličnosti, testova opće kulture i informiranosti, testova znanja, motivacijskih upitnika, upitnika radnih vrijednosti, testova psihomotoričkih sposobnosti i drugih instrumenata ovisno o potrebama poslodavca i zahtjevima radnog mjesta. Psihologijsko testiranje razvijeno je za ispitivanje sposobnosti, interesa, stila rada, osobnosti i motivacije. 

Termin i detalje testiranja dogovaramo ovisno o potrebama naručitelja. Predlažemo da nas nazovete ili pošaljete e-mail da dogovorimo sve detalje i prilagodimo testiranje vašim potrebama.