INTERVJU: E.G.O. Elektro-komponente d.o.o.

26. 11. 2021.

EdukaCentar nam je pomogao uložiti u znanje zaposlenika bez čega je uspješno poslovanje u modernom okruženju nemoguće!

U EdukaCentru vjerujemo da su ključni resurs kojim svaka tvrtka raspolaže upravo njezini zaposlenici, ljudi koji svojim svakodnevnim radom mogu stvoriti ili uništiti tvrtku. Zadovoljni zaposlenici doprinose smanjenju troškova, zdravijoj organizacijskoj kulturi te maksimaliziraju potencijalnu dobit smanjujući štetu na minimum. Jedan od najboljih načina kojima poslodavac može pokazati članovima svog tima da mu je stalo do njih i njihovog razvoja jest ulaganje u obrazovanje zaposlenika tijekom rada, od čega i sam poslodavac ima dugoročno koristi budući da stvara vjerne i kvalitetne djelatnike.

To je jasno i tvrtki E.G.O. Elektro-komponente d.o.o., vodećem hrvatskom proizvođaču komponenti za kućanske aparate, koja je odlučila svojim zaposlenicima dati priliku za razvoj i obrazovanje odlučivši se za edukacije u EdukaCentru. Osnovana još davne 1926. godine kao ELEKTRO – KONTAKT, ova stabilna i kvalitetna firma uspješno je prebrodila sve ekonomske i političke promjene, pri čemu im je zasigurno pomogla i svjesnost o važnosti ulaganja u osobni i profesionalni rast zaposlenika.

Osim toga, neprekidno ulaganje u tehničko-tehnološki razvoj, energetsku učinkovitost, primjenu suvremene mrežne organizacije, zaštita radnika, zaštita okoline i visok stupanj društvene odgovornosti važni su elementi njihove poslovne politike koja i nakon toliko godina daje vrhunske rezultate. Upravo ti uspješni rezultati svrstavaju E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. u grupu najboljih velikih tvrtki u Hrvatskoj zbog čega nam je iznimna čast što smo imali priliku sudjelovati u obrazovanju njihova poslovnog kadra.

Kako bismo što bolje razumjeli potrebe poslodavaca i pomogli razvoju hrvatskog poduzetništva putem obrazovanja zaposlenika, razgovarali smo s predstavnikom tvrtke E.G.O. Elektro-komponente d.o.o., Zoranom Gligorićem, koji je s nama podijelio svoje dojmove nakon edukacije zaposlenika u EdukaCentru:

1. Mislite li da je ulaganje u edukacije za zaposlenike važno za uspješnost poslovanja tvrtke i zašto? 

Apsolutno, iako imamo više od 800 zaposlenika, smatramo da je svaki pojedinac jednako važan za uspješno poslovanje. Tvrtka je u konačnici jedan veliki tim zaposlenika i može biti uspješna te rasti samo u granicama dokle mogu članovi tog tima.

2. Zašto ste se odlučili za educiranje svojih zaposlenika, jeste li možda edukacijama htjeli riješiti neki određeni izazov u svom poslovanju? 

I tvrtke koje naizgled nemaju konkretnih izazova trebaju kontinuirano ulagati u obrazovanje svojih zaposlenika. Poslovanje u modernom okruženju zahtjeva stalno ulaganje u znanje svakog pojedinca. To naročito smatramo važnim kad se radi o razvoju voditelja i rukovoditelja budući da su oni odgovorni za veće timove ljudi, a njihove karakteristike, kompetencije i stečeno znanje direktno se prelijevaju na zaposlenike koje vode.

3. Jesu li vaši zaposlenici pohađali strukturirane edukacije prije onih u EdukaCentru? 

Jesu, u E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. konstantno ulažemo u razvoj svojih zaposlenika te pratimo njihove potrebe i područja na kojima mogu dodatno poraditi.

4. Kako i gdje ste pronašli EdukaCentar? 

Na izvoru gdje se pronalazi većina informacija u moderno doba - na webu.

5. Po čemu se edukacije u EdukaCentru razlikuju od ostalih dostupnih na tržištu? 

Kod edukacija koje su naši zaposlenici pohađali u EdukaCentru posebno nam je odgovaralo što su tematske cjeline koje smo konzumirali najbolje odgovarale svrsi onoga što smo htjeli postići.

6. Što se vama i vašim zaposlenicima posebno svidjelo prilikom educiranja u EdukaCentru? 

Predavači! Predavači u EdukaCentru imaju poseban pristup i odličnu komunikaciju, uz puno smijeha i opuštenu atmosferu, ali s dozom profesionalnosti zbog koje uspješno prenose znanje.

7. Što ste postigli korištenjem usluga EdukaCentra, što se u vašoj tvrtki poboljšalo? 

Pohađanjem edukacija u EdukaCentru naši voditelji razvili su svoje kompetencije zbog čega su postali bolji lideri svojim timovima te uspješnije obavljaju svoje svakodnevne zadatke.

8. Koja vas je glavna briga mogla spriječiti da se odlučite za EdukaCentar, a što vas je na kraju uvjerilo? 

Bit ćemo iskreni, pomalo smo se dvoumili zbog cijena edukacija, no odlučili smo se probati suradnju da iskušamo na vlastitom primjeru što za taj iznos uistinu dobivamo. Na kraju možemo zaključiti da se isplatilo provjeriti što nudite!

9. Koje edukacije su vaši zaposlenici pohađali u EdukaCentru, a koje biste im možda htjeli omogućiti u budućnosti?

U E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. namjeravamo dalje razvijati kompetencije za leadership, upravljanje stresom, vođenje timova te projekt management.

10. Što biste rekli nekom drugom tko traži ustanovu za educiranje svojih zaposlenika i razmišlja o EdukaCentru?

Definitivno bismo mu savjetovali da pokuša jer smo osobno imali ugodno iskustvo s edukacijama koje su prolazili naši zaposlenici i sigurni smo da u EdukaCentru svaka tvrtka može pronaći nešto za sebe!

Ovim putem iz EdukaCentra želimo pohvaliti poslodavce poput tvrtke E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. kojima je jasno koliko su njihovi zaposlenici vrijedni i da se ulaganje u njih dugoročno isplati svima, pogotovo kad se radi o ulaganju u obrazovanje i razvijanje vještina. Drago nam je da broj takvih poslodavaca sve više raste, a mi ćemo ih nastaviti poticati posebnim paketima, popustima i ostalim povoljnim uvjetima kreiranim specifično za tvrtke i poslovne korisnike.

Ako ste i vi jedni od njih, pozivamo vas da nam se slobodno javite sa svojim željama i idejama kako bismo mogli provjeriti možemo li za vas organizirati edukaciju koja će savršeno odgovarati potrebama vaših zaposlenika te time pomoći razvoju vaše tvrtke!