Poslovanje poduzetnika

Ova edukacija pokriva temelje potrebne za razumijevanje pojma poduzeća i njegovih pravnih oblika, uključujući osnovne računovodstvene i financijske pojmove, potrebnu računovodstvenu i financijsku dokumentaciju te financijsko upravljanje i kontroliranje.

Prvi i najvažniji korak je upoznati se s osnovnim računovodstvenim i financijskim pojmovima i načinima izvještavanja. Polaznici će nakon završene edukacije primijeniti znanje korištenjem inovativnih alata i rješenja za obradu i predaju knjigovodstvene dokumentacije i financijskih izvještaja čime će doprinijeti operativnom razvoju poslovanja svojih organizacija.

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Poslovanje poduzetnika". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Poslovanje poduzetnika". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Kreni online

Sve tečajeve iz naše ponude možeš pohađati online za strukturirano i organizirano učenje iz udobnosti vlastitog doma. Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja.

Ciljevi i krajnji korisnici

Cilj ovog edukacijskog modula je upoznati korisnike s računovodstvenim pojmovima i procesima financijskog menadžmenta u poduzećima. Edukacije je namijenjena svima onima koji žele naučiti procijeniti financijske rizike i razumjeti proces toka novca iz financijske perspektive te razviti integriran okvir vrijednosti financijskog menadžmenta i procesa donošenja financijskih odluka u društvenim poduzećima.

Ciljane skupine su: direktori i zaposlenici budućih ili postojećih društvenih poduzeća.

Edukacijom će polaznici:

1. Naučiti osnovne pojmove financijske pismenosti
2. Osnove računovodstvenog poslovanja poduzetnika
3. Razliku između jednostavnog i dvojnog knjigovodstva
4. Proučiti knjigovodstvenu i izvještajnu dokumentaciju
5. Razumjeti novčani tijek i povezane procese
6. Usvojiti porezne modele kod poduzetnika
7. Definirati financijski plan
8. Izraditi financijski izvještaj i analizirati isti

Edukacijski moduli

MODUL 1: POJAVNI OBLICI PODUZETNIŠTVA U RH
Upoznavanje s osnovnim pojmovima vezanih uz poduzetnike, upoznavanje s pojavnim oblicima poduzetničkih pothvata, te utvrđivanje razlike između oblika poduzetničkih pothvata.

MODUL 2: LJUDSKI RESURSI
Upravljanje ljudskim resursima, radno angažiranje vanjskih suradnika, obveze poduzetnika kao poslodavaca.

MODUL 3: RAČUNOVODSTVO PODUZETNIKA
Upoznavanje s osnovnim pojmovima i knjigovodstvenim evidencijama, te utvrđivanje razlike između jednostavnog i dvojnog knjigovodstva. Poznavanje zakonskih i poreznih propisa i pravilno tumačenje istih.

MODUL 4: FINANCIJSKO UPRAVLJANJE I FINANCIJSKO IZVJEŠTAVANJE
Financijski menadžment zahtijeva ne samo proces upravljanja, planiranja, i potrošnje sredstava već i proces prikupljanja vlastitih i tuđih izvora sredstava, politika naplate potraživanja, odluku o raspodjeli sredstava i kontrole. Sukladno Zakonskim propisima, ovisno o vrsti računovodstva koja se koristi pri evidentiranju nastalih poslovnih promjena potrebno je državne institucije obavještavati na propisanim obrascima i u navedenim rokovima.

Trajnje

60 minuta individualna online nastava

90 minuta grupna nastava (do 3 osobe)

Individualna nastava  Edukacentar nudi mogućnost individualne online nastave što dodatno ubrzava tvoj dolazak do cilja. Dok pohađaš individualnu nastavu nisi ograničen brojem sati ili razinom znanje ostatka grupe te potpuno možeš prilagoditi termine svojim obvezama.