Komunikacijske vještine

Komunikacija je neizbježna i dio je svake poslovne i životne situacije. Na ovoj interaktivnoj radionici stječete ključna komunikacijska znanja i komunikacijske tehnike.

Cilj je ove edukacije detaljnije upoznati sve zamke komunikacije koja je neizbježni dio naše svakodnevice. Uz nekoliko smjernica steći ćete potrebne vještine kako biste iskoristili njene prednosti, uspješno izbjegli sve nesporazume, sebe predstavili u najboljem svjetlu i naposljetku vodili kvalitetnu konverzaciju u poslovnom okruženju.

Grupna nastava

 • Pohađaj tečaj u malim grupama 
 • Mogućnost organiziranja nastave u tvojoj tvrtki (in house)
 • Suvremeno opremljene učionice u centru grada

Grupe svih razina formiraju se tijekom cijele godine, zato nikad nije kasno da se uključiš!

Aktualni grupni termini:

Poslovna komunikacija

Dvodnevna interaktivna radionica održat će se u utorak (18.1.2022.) i srijedu (19.1.2022.) od 16:00 do 20:00 sati

Sadržaj radionice je sljedeći:

1. Komunikacijske vještine - privatno i poslovno

 • Razumijevanje svog profila po zanimljivom sistemu boja tj. 4 tipa osobnosti (Hipokrat). 
 • Kakva treba biti komunikacija primjerena različitim tipovima osobnosti, kako bi time bolje i učinkovitije komunicirali i unaprijedili radnu učinkovitost, timski rad i samo poslovanje.
 • Osnovni tipovi osobnosti
 • Primjenjivanje znanja u raznim poljima poslovanja: kod primanja zaposlenika, rada u timu, pripreme pregovora s poslovnim partnerima (kupcima/dobavljačima)

2. Asertivna komunikacija

 • Razumijevanje pojma asertivnosti
 • Različiti načini komunikacije i kada ih primijeniti
 • Prepoznavanje komunikacije koja nije asertivna
 • „formula“ asertivne komunikacije

Edukacija kreće s minimalno pet polaznika.

Edukacija se održava u EdukaCentru, u Preradovićevoj 39, I.kat.

*Za dva ili više polaznika iz iste tvrtke odobravamo dodatni popust.

Trajanje
8 sati
Početak
18.01.2022.
Termin
utorak (18.1.2022.) i srijeda (19.1.2022.) od 16:00 do 20:00 sati
Lokacija
Zagreb
Cijena
1.875,00 kn
Slobodno mjesta
5
Prijavi se

Grupna nastava

Trenutno formiramo grupe za "Komunikacijske vještine". Molimo te prijavi se putem obrasca kako bi te mogli informirati s više detalja o mogućim grupnim terminima za ovaj tečaj.

Prijava

Metodologija

Na radionicama će se koristiti sljedeće trenerske metode:

Interaktivno predavanje: Koristi se u najmanjem postotku i služi isključivo za objašnjavanje osnovnih koncepata i pojmova. Pri korištenju ove metode polaznike se motivira na postavljanje pitanja i davanje primjera iz prakse.

Kontrolirana diskusija: Diskusije su usko naslonjene na prehodno opisano interaktivno predavanje, a često polaznici dobiju određeno vrijeme da u parovima ili grupama razmisle i međusobno prodiskutiraju pa onda prijeđemo u upravljanu zajedničku diskusiju.

Vježbe, studije slučaja i simulacije: Na svakoj radionici polaznici u timovima (ili samostalno) rade na nekoliko studija slučaja usko povezanih s njihovom praksom i svakodnevnim radom. Time dobivaju osobno iskustvo, upute trenera i povratnu informaciju ostalih sudionika. Također imaju priliku u sigurnoj okolini isprobati drugačije načine ponašanja što je poticajno i motivirajuće za stvarnu primjenu naučenog u praksi.

O predavačici

Martina Konosić Lakić diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Zvanje magistra znanosti stječe na Postdiplomskom studiju Organizacije i managementa.  Aktivno sudjeluje u organizaciji poslovnih procesa, prezentacija, edukacija i coachinga prodajnog tima. Kroz program Poslovne škole stječe diplomu Općeg menadžmenta- Business Certficate - Business Education Programm, a dodatno se usavršava i u području komunikacijskih vještina - London school of Public Relations te polazi više raznih edukacija, radionica i tečajeva iz područja prodajnih vještina, upravljanja odnosom s klijentima, trenerskih vještina i sl.

Teme

1. i 2. blok: Ključna komunikacijska znanja

 • poslovna komunikacija kao preduvjet uspjeha
 • najčešće prepreke uspješnoj komunikaciji
 • što sve utječe na komunikaciju
 • opća pravila uspješne poslovne komunikacije
 • vrste komunikacije
 • moć prvog dojma i utjecaj neverbalne komunikacije
 • komunikacijski stilovi

3. i 4. blok: Komunikacijske tehnike

 • 4-mat model za prijenos informacija
 • aktivno slušanje
 • „ja“ poruke i toksične riječi
 • davanje i primanje povratne informacije
 • zahtjevna komunikacija- kako komunicirati nepovoljne vijesti

Prednosti poslovnih edukacija u EdukaCentru

Prilagođeni tečajevi. Tečajevi su prilagođeni trenutnim kompetencijama polaznika stoga možeš biti siguran da nećeš gubiti vrijeme na materijale koji nisu prilagođeni tvom predznanju i mogućnostima.

Grupna nastava. Svoje nove poslovne vještine možeš učiti na grupnoj nastavi gdje odmah imaš priliku koristiti naučeno u komunikaciji s drugim polaznicima. Takav pristup edukaciji pomoći će ti sagledati problematiku iz različitih perspektiva i olakšati put do kreativnih rješenja.

Individualna nastava. Osim grupne, Edukacentar nudi i mogućnost individualne nastave što dodatno ubrzava tvoj dolazak do cilja. Dok pohađaš individualnu nastavu nisi ograničen brojem sati ili razinom znanje ostatka grupe te potpuno možeš prilagoditi termine svojim obvezama.

Nastava na lokaciji ili online. Osim nastave u suvremenim učionicama na našoj lokaciji, postoji i mogućnost organiziranja nastave na lokaciji koja tebi više odgovara. Uz to, organiziramo i online edukacije za strukturirano i organizirano učenje iz udobnosti vlastitog doma.

Stjecanje novog zvanja. Po završetku određenih programa dobit ćeš Uvjerenje o osposobljavanju/usavršavanju propisano od Ministarstva znanosti i obrazovanja koje omogućuje upis zvanja u radnu knjižicu.

Probni sat. Ako i dalje nisi siguran jesu poslovne u Edukacentru primjerene za tebe ili tvoje zaposlenike, postoji i mogućnost dogovaranja probnog sata tijekom kojeg se možeš osobno uvjeriti u sve nabrojane prednosti.